skip to Main Content
‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche
123rf

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche

ALICANTE – De afgelopen dagen/weken zijn er drie personen geweest die gebeten zijn door een vis voor de kust van Elche. Het gaat om een 40-jarige vrouw die deze week bij het El Rebollo strand in La Marina gebeten werd en naar het ziekenhuis moest en half juli om twee jongens die bij het El Pinet en El Rebollo gebeten werden en behandeld moesten worden aan hun verwondingen. Men tastte echter in het duister als het ging om de dader van deze beten.

In eerste instantie dacht men aan beten van de zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen maar nu heeft men een andere theorie. Het gaat waarschijnlijk om beten van een (of meerdere) ‘golfar pomatorus saltarix’ ofwel blauwbaars vis.

Strandwachten wisten de dag na de laatste beet van de vrouw een blauwbaars (ook wel in het Spaans golfar genoemd) te vangen bij het Playa del Rebollo in Elche. Het gaat om een vis die dichtbij de kust op zoek gaat naar kleine prooien.

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche
WikiMedia

Deze zeer agressieve in scholen jagende vissen vallen hun prooi, die qua grootte niet veel verschilt, van achteren aan. Het zijn kannibalen die zelfs hun eigen kroost niet ontzien. Soms doodt hij meer dan dat hij opeet. Er zijn gevallen bekend, waarbij ze mensen hebben aangevallen en gebeten al gebeurt dat niet zoveel.

De blauwbaars is een tussen de 60 en 120 cm lange en tussen de 8 en 14 kg zware primitieve, roofzuchtige vis met sterke kaken, messcherpe tanden en een krachtige staart. Het lichaam is blauwgrijs met een geelachtige buikzijde.

Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Hola. Het been van die mevrouw zag er heel erg toegetakeld uit…zou die vis de schuldige zijn?! Daarom ben ik het eens met Jean…

 2. De Spaanse naam voor de vis is golfar en de Latijnse naam is niet pomatoRUS saltarix maar PomatoMUS Saltarix. Het is wel frappant dat als het fout in de media komt de rest het klakkeloos overneemt zonder iets te verifiëren. Golfar wat de Spanjaarden er voor hebben geplakt komt helemaal niet uit het Latijn. Als er in de originele berichtgeving had gestaan dat deze Blauwbaars, het woordje vis wat er aan toe is gevoegd kan worden weggelaten, een Olifant in een hap kan verorberen dan was dat ook over genomen.

  1. Beste Henk, wat geweldig knap dat jij dat ontdekt hebt, ipv een M , een R geschreven in de Latijnse benaming. Niet dat het mij een ruk kan schelen en met mij 99,9% van de lezers.
   Ik irriteer mij mateloos aan gasten zoals jij, die maar niet willen begrijpen dat het slechts vertaalde stukjes uit een Spaanse krant zijn. Mijn advies aan jou is dan ook een Spaanstalige krant te lezen maar ik verwacht dat je dan niet ver komt, anders zat je hier niet.

   1. Anton, je reactie is echt nergens op gebaseerd. Of het artikel nou uit een Spaanse, Russische of waar dan ook vandaan krant komt, Latijns is overal het zelfde. Het gaat mij er om dat de media tegenwoordig niets meer controleert en alles zo maar klakkeloos overneemt.

 3. Mijn zoon werkt als lifeguard op het strand van mazarron en hebben er reeds enkele dood op het strand gevonden van 60 tot 70 cm lang.

 4. Wanneer ze de beetmarkering op het een van die mevrouw vergelijken met de gemiddelde tandafdruk van zo’n vis zouden ze toch; met een aan zekerheid grenzend percentage, kunnen zeggen of deze theorie klopt …

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by