‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche
Beeld: 123rf

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De afgelopen dagen/weken zijn er drie personen geweest die gebeten zijn door een vis voor de kust van Elche. Het gaat om een 40-jarige vrouw die deze week bij het El Rebollo strand in La Marina gebeten werd en naar het ziekenhuis moest en half juli om twee jongens die bij het El Pinet en El Rebollo gebeten werden en behandeld moesten worden aan hun verwondingen. Men tastte echter in het duister als het ging om de dader van deze beten.

In eerste instantie dacht men aan beten van de zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen maar nu heeft men een andere theorie. Het gaat waarschijnlijk om beten van een (of meerdere) ‘golfar pomatorus saltarix’ ofwel blauwbaars vis.

Strandwachten wisten de dag na de laatste beet van de vrouw een blauwbaars (ook wel in het Spaans golfar genoemd) te vangen bij het Playa del Rebollo in Elche. Het gaat om een vis die dichtbij de kust op zoek gaat naar kleine prooien.

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche
WikiMedia

Deze zeer agressieve in scholen jagende vissen vallen hun prooi, die qua grootte niet veel verschilt, van achteren aan. Het zijn kannibalen die zelfs hun eigen kroost niet ontzien. Soms doodt hij meer dan dat hij opeet. Er zijn gevallen bekend, waarbij ze mensen hebben aangevallen en gebeten al gebeurt dat niet zoveel.

De blauwbaars is een tussen de 60 en 120 cm lange en tussen de 8 en 14 kg zware primitieve, roofzuchtige vis met sterke kaken, messcherpe tanden en een krachtige staart. Het lichaam is blauwgrijs met een geelachtige buikzijde.

Diario Información
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.