‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche

Oeps ... foto ontbreekt!

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De afgelopen dagen/weken zijn er drie personen geweest die gebeten zijn door een vis voor de kust van Elche. Het gaat om een 40-jarige vrouw die deze week bij het El Rebollo strand in La Marina gebeten werd en naar het ziekenhuis moest en half juli om twee jongens die bij het El Pinet en El Rebollo gebeten werden en behandeld moesten worden aan hun verwondingen. Men tastte echter in het duister als het ging om de dader van deze beten.

In eerste instantie dacht men aan beten van de zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen maar nu heeft men een andere theorie. Het gaat waarschijnlijk om beten van een (of meerdere) ‘golfar pomatorus saltarix’ ofwel blauwbaars vis.

Strandwachten wisten de dag na de laatste beet van de vrouw een blauwbaars (ook wel in het Spaans golfar genoemd) te vangen bij het Playa del Rebollo in Elche. Het gaat om een vis die dichtbij de kust op zoek gaat naar kleine prooien.

‘Bijtende vis’ gevangen voor de kust van Elche
WikiMedia

Deze zeer agressieve in scholen jagende vissen vallen hun prooi, die qua grootte niet veel verschilt, van achteren aan. Het zijn kannibalen die zelfs hun eigen kroost niet ontzien. Soms doodt hij meer dan dat hij opeet. Er zijn gevallen bekend, waarbij ze mensen hebben aangevallen en gebeten al gebeurt dat niet zoveel.

De blauwbaars is een tussen de 60 en 120 cm lange en tussen de 8 en 14 kg zware primitieve, roofzuchtige vis met sterke kaken, messcherpe tanden en een krachtige staart. Het lichaam is blauwgrijs met een geelachtige buikzijde.

19d140fb8ef8d4d22b02e2ae73db38a2
Diario Información
Ga naar de inhoud