Hoogste temperatuur sinds 1986 verwacht in Valencia regio (UPDATE)

Hoogste temperatuur sinds 1986 verwacht in Valencia regio
Beeld: Freepik

Hoogste temperatuur sinds 1986 verwacht in Valencia regio (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Ben je op bezoek of vakantie in de autonome regio Valencia of ben je daar woonachtig, houdt dan rekening met een enorme hitte op vrijdag en zaterdag. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet kan het zomaar zijn dat men in de Valencia regio het oude temperatuurrecord uit 1986 van 43,3 graden gaat verbreken. Er worden temperaturen verwacht die rond de 44 graden liggen.

Het zal waarschijnlijk de gemeente Xàtiva (Valencia) zijn waar de hoogste temperatuur ooit gemeten gaat worden in dit deel van Spanje. Tot nu toe staat dat record op 43,4 graden wat in juli 1986 werd gemeten in Manises. 

Op donderdag was het in Xàtiva al het warmst van heel Spanje met 42,2 graden maar deze temperatuur kan op vrijdag of zaterdag dus nog hoger zijn.

UPDATE: Het regionale temperatuurrecord is deze vrijdag 9 augustus met twee tiende graad verbroken maar het werd niet zo warm als men gedacht had. Het kwik steeg om 17.00 uur in Xàtiva naar 43,5 graden, wat 00,2 graden meer is dan de 43,3 graden van het oude temperatuurrecord uit juli 1986 in de regio Valencia.  Het werd in Molina de Segura (Murcia) warmer dan in Xàtiva met om 17.40 uur een temperatuur van 43,8 graden wat het warmste was van heel Spanje op vrijdag 9 augustus.

Op het moment van schrijven (vrijdag 14 uur) is het al 39,6 graden in Xàtiva terwijl het kwik in Murcia stad oploopt naar 39,7 graden, in Ontinyent (Valencia) naar 39,5 graden en bij het vliegveld van Valencia naar 39,4 graden.

Maar waarom is het zo warm in de Valencia regio? Dat komt door een warme en droge poniente luchtstroming die vanuit het Spaanse binnenland naar de Middellandse Zeekust waait. Omdat het regenachtig is in Galicië zet de warme Afrikaanse lucht koers naar de gebieden langs de Middellandse Zeekust

XÀTIVA WEATHER
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.