Tips om je drankje te koelen zonder ijsblokjes als deze niet meer verkrijgbaar zijn in Spanje

Tips om je drankje te koelen zonder ijsblokjes als deze niet meer verkrijgbaar zijn in Spanje
Beeld: Canva

Tips om je drankje te koelen zonder ijsblokjes als deze niet meer verkrijgbaar zijn in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de ene hittegolf de andere opvolgt, moet de echte Spanje liefhebber over heel wat skills beschikken. Een daarvan is hoe je drankje fris te houden, zeker nu Spanje kampt met een tekort aan ijsblokjes. De krant El Heraldo de Aragón geeft een paar tips om zonder ijs toch geen lauw bier te hoeven drinken.

Naast een verfrissende duik, een douche op zijn tijd of een ijsje, is een koud glas bier of spuitwater ook een welkome afwisseling tijdens de warmste dagen. Maar wat te doen als het ijs moeilijk te vinden valt ? De vraag is de laatste weken maar liefst 30% gestegen, en de fabrikanten van ijsblokjes gaven onlangs nog aan dat ze niet alle supermarkten voldoende zullen kunnen voorzien.

De beste optie is natuurlijk vormpjes te gebruiken om zelf ijsblokjes te maken. Maar dat duurt een tijdje, en er zijn best meer mogelijkheden. Wat kan je nog meer doen voor een frisse slok?

1) Keukenpapier en water

Maak een stuk keukenpapier nat onder de kraan. Voeg er een snuifje zout aan toe en wikkel de fles of het drankje in vooraleer je ze in de diepvries stopt. In minder dan 10 minuten zou je drankje ijskoud moeten zijn.

2) Bevroren glazen

Een tijdje voor je je drankje nuttigt is het aangeraden je glazen nat te maken en zo in de diepvries te stoppen. In minder dan een paar minuten tijd zal zich een laagje ijs rond het hele glas gevormd hebben, verfrissing verzekerd!

3) Koelelementen

Net zoals tijdens die goede oude picknicks, kan je met een paar goede koelelementen een tijdje aan de slag. Bevries ze een dag voor je op uitstap gaat en houd de hele dag de frigobox lekker fris.

4) De waterkruik

Water kan je tijdens de zomer in een traditionele kruik bewaren. Die zijn gemaakt van kleihoudende aarde en zijn een tikkeltje poreus. Een deel van het water ontsnapt uit de kruik en verdampt. Afhankelijk van de externe temperatuur koelt het water binnenin af, soms wel tot een frisse 8 graden Celsius.

ijsklontjes
Er zijn geen ijsklontjes meer in Spanje maar hoe komt dat?
Er is steeds meer een gebrek aan ijsklontjes in Spanje wat betekent dat de sangría, tinto de verano en andere gekoelde drankjes wellicht geen ijsklontjes hebben maar waarom is dat zo?
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud