Murcia krijgt nieuw en groter distributiecentrum van Amazon

Murcia krijgt nieuw en groter distributiecentrum van Amazon
Beeld: Amazon.com

Murcia krijgt nieuw en groter distributiecentrum van Amazon

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Amazon is begonnen met de werkzaamheden voor een nieuw distributiecentrum in de autonome regio Murcia. Dit logistieke centrum moet vier keer groter worden dan het recent geopende distributiecentrum dat Amazon reeds in Murcia heeft.

Op dit moment moet Amazon het in Murcia doen met een logistieke station van 55.000 m2 maar daar komt over enkele maanden een 200.000 m2 groot distributiecentrum bij. Dit nieuwe logistieke centrum is op slechts 500 meter van het kleinere en huidige logistieke centrum gelegen en moet een van de grootste van Spanje worden.

Beide distributiecentra zijn dichtbij het vliegveld van Corvera gelegen in het Parque Logístico del Sureste. Dankzij het nieuwe centrum zullen er zo’n 300 banen gecreëerd worden. De bedoeling is dat het nieuwe logistieke Amazon centrum eind dit jaar of begin volgend jaar al operationeel zal zijn.

Amazon begon in 2012 met de bouw het eerste logistieke centrum in San Fernando de Henares (Madrid). In de afgelopen acht jaar heeft het bedrijf logistieke centra geopend in El Prat (Barcelona), Martorelles (Barcelona), Castellbisbal (Barcelona) en Illescas (Toledo). 

Amazon heeft daarnaast twee stedelijke centra in Madrid en Barcelona, ​​gericht op de snelste levering van de Prime Now-service en twee distributiecentra in Getafe (Madrid) en Barberá del Vallés (Barcelona). 

Bovendien heeft Amazon elf logistieke stations verspreid over het hele land om de bezorgdiensten te versterken, waaronder het recent geopende centrum in Murcia of die in Sevilla, Bilbao en Pontevedra en de reeds genoemde centra in Malaga en Paterna en een ander centrum in Toledo.

Ga naar de inhoud