menu

2.15 meter lange Nederlander doet mee aan Spaanse First Dates

2.15 meter lange Nederlander doet meer aan Spaanse First Dates
Beeld: video screenshot

2.15 meter lange Nederlander doet mee aan Spaanse First Dates

Iedereen in Spanje gelooft dat alle Nederlanders lang zijn, en in zekere zin is dat ook zo, al worden de Spanjaarden ook steeds langer. Maar de meeste Nederlanders komen niet boven de twee meter uit. Dat is wel het geval met Bob, een Nederlander die al 16 jaar in de provincie Valencia woont en 2.15 meter lang is. Hij was de afgelopen week te zien in de Spaanse versie van het datingprogramma First Dates waar hij een date had met Sheila.

Bob is een 28-jarige productie controller uit Gandía (Valencia). Hij is 2,15 meter lang, wat soms voor problemen zorgt. Hij moest bijvoorbeeld bukken om de deurpost niet te raken en presentator Carlos Sobera te begroeten. Bob is geboren in Den Haag in Nederland, waar volgens eigen zeggen de bevolking de langste ter wereld is. Hij heeft mindfulness leren beoefenen, wat hem heeft geholpen om zijn onzekerheden over zijn lengte te overwinnen. Nu was hij op zoek naar een vriendin in het datingprogramma First Dates .

En zijn date voor de avond was Sheila, een 29-jarige vrouw uit Zamora die in Madrid werkt als hypotheekbeheerder. De date begon zoals te verwachten was, met een gesprek over de lengte van beide, want Sheila is ook niet de kleinste. Toch was ze blij dat ze hakken aan had getrokken om iets langer te lijken. 

Bob vertelde haar dat hij al 16 jaar in Gandía woont. Hij was verbaasd dat ze uit Zamora kwam, maar in Madrid werkte. Bob vertelde Sheila dat hij met zijn familie naar Spanje is verhuisd en dat ze niet van plan zijn terug te keren naar Nederland. 

Met de zekerheid dat ze elkaar wel zouden zien voor een tweede date, hebben Bob en Sheila een gezellige tijd gehad aan tafel en in het fotohokje. Het was niet altijd even makkelijk om samen op de foto te gaan, maar ze hebben er veel plezier aan beleefd. Love is in the air?