Search
menu
Search

Op excursie vanaf Tenerife naar rampgebied La Palma om vulkaan te bekijken

Op excursie vanaf Tenerife naar rampgebied La Palma om vulkaan te bekijken
Beeld: Europa Press

Op excursie vanaf Tenerife naar rampgebied La Palma om vulkaan te bekijken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Terwijl de vulkaanuitbarsting al 20 dagen voor veel ellende zorgt op het Canarische Eiland La Palma, is het voor veel mensen ook een gelegenheid om met eigen ogen een vulkaanuitbarsting van dichtbij te zien. Het was de minister van Toerisme zelf die de vulkaanuitbarsting aangreep om als toeristische trekpleister te promoten maar het is een reisbureau op Tenerife die als eerste excursies aanbiedt naar het rampgebied.

Het vliegveld van La Palma is vanwege de vulkaanas gesloten maar het bootverkeer tussen Tenerife en La Palma en andere eilanden is nog wel mogelijk. De excursie organisatie GetHoliday organiseert al jaren excursies vanaf Tenerife naar de andere eilanden en ook nu blijft de organisatie dat doen met als verandering het aanschouwen van het spectaculaire natuurgeweld op ‘La Isla Bonita’.

De excursie vertrekt elke dinsdag en donderdag om 10 uur vanuit Los Cristianos op Tenerife naar La Palma. Niet-bewoners van Tenerife betalen 99 euro en eilandbewoners betalen 89 euro voor een reis met de veerboot, bus, officiële gids en toestemming om het Nationale Park Caldera de Taburiente te betreden.

Een van de deelnemers aan deze vulkaan-excursie is een Belgische vakantieganger die in deze krant zegt deze unieke aangelegenheid niet te willen missen. Volgens de eigenaar van GetHoliday worden alle opbrengsten van deze vulkaan-excursies gedoneerd aan de getroffen bewoners van La Palma.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?