Search
menu
Search

De elektrische fietsen worden steeds populairder in Spanje

De elektrische fietsen worden steeds populairder in Spanje
Beeld: via canva.com

De elektrische fietsen worden steeds populairder in Spanje

De mobiliteit in de Spaanse steden is niet alleen afhankelijk van elektrische steps die overal te zien zijn. Fietsen zijn nog steeds een populaire manier om je in de stad te verplaatsen en er worden steeds meer fietsen gebruikt. De komst van elektrische fietsen (e-bikes) en fietsen met trapondersteuning heeft het gebruik van fietsen in zowel privébezit als via deelverhuur apps gestimuleerd.

Een recent onderzoek van mobiliteitsapp Freenow heeft uitgewezen dat de fiets volgens de meeste ondervraagden het ideale vervoermiddel is om duurzame mobiliteit te stimuleren. 81% van de Spanjaarden is het hiermee eens. De helft van de ondervraagden is van mening dat het promoten van het gebruik van de fiets de mobiliteit kan verbeteren en deze duurzamer en milieubewuster kan maken.

Bijna twee op de tien (18%) van de ondervraagden zou vaker de fiets willen gebruiken in plaats van de eigen auto. De belangrijkste voordelen van de fiets zijn de economische en gezondheidsvoordelen, naast de vermindering van uitstoot en verkeer.

Op basis van de huidige situatie verwachten gebruikers dat over tien jaar fietsen in het algemeen het op een na meest gebruikte vervoermiddel in steden zullen zijn (62%), gevolgd door andere opties zoals elektrische fietsen (58%).

In Spanje wordt de fiets steeds populairder. Meer dan 11 miljoen mensen gebruiken de fiets wekelijks, en het aantal ritten met elektrische fietsen is met 45% gestegen vergeleken met 2022. Ook het aantal gebruikers van elektrische fietsen is met 25% toegenomen.

De populariteit van de fiets in Spanje neemt dus toe, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering. Slechts 9% van de Spanjaarden gebruikt de fiets om naar het werk te gaan, dus er is nog veel potentieel voor groei.

Ga naar de inhoud