Werknemers Spaanse vliegveldbeheerder AENA dreigen met staking tijdens de feestdagen (UPDATE)

Werknemers Spaanse vliegveldbeheerder AENA dreigen met staking tijdens de feestdagen

Werknemers Spaanse vliegveldbeheerder AENA dreigen met staking tijdens de feestdagen (UPDATE)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De ruim 10.000 werknemers van de Spaanse vliegveldbeheerder AENA dreigen met diverse dagen stakingen. Deze moeten plaatsvinden op 22, 23, 30 en 31 december 2022 en op 6 en 8 januari 2023. Allemaal erg drukke dagen bij de Spaanse vliegvelden vanwege de vakantievluchten rond de feestdagen. Mocht de staking doorgaan, dan kan dat voor een grote chaos zorgen bij de Spaanse luchthavens die onder beheer vallen van AENA.

ATTENTIE: De staking bij het vliegveldpersoneel tijdens de feestdagen GAAT NIET DOOR in Spanje. Meer informatie lee je HIER.

De stakingsdagen werden vrijdag aangekondigd door de Spaanse vakbond CCOO die ruim 10.000 werknemers van AENA vertegenwoordigt en gesteund wordt door de vakbonden USO en UGT. Daarbij gaat het om al het personeel, zowel dat werkt bij de vliegvelden als op kantoren. De luchtverkeersleiders zijn echter uitgesloten want die horen bij een andere vakbond.

De vakbonden eisen de betaling van een productiviteitstoelage die tijdens de pandemie niet meer werd betaald vanwege de grote terugval in het vliegverkeer. Omdat het vliegverkeer en het aantal passagiers weer gestegen is tot bijna dezelfde cijfers als voor de pandemie, is het zaak dat de productiviteitstoelage ook terugkeert, vindt de CCOO-vakbond.

De stakingsdagen die nu aangekondigd zijn vinden plaats op 22, 23, 30 en 31 december 2022 en op 6 en 8 januari 2023 van 8 uur ‘s morgens tot 00 uur. Mocht tijdens of na deze stakingen niet gehoor gegeven worden aan de eis van de vakbonden, dan kunnen meer stakingsdagen volgen volgens de CCOO.

Ga naar de inhoud