Supermarkten van Mercadona en Lidl steeds populairder in Spanje

Freepik
Beeld: Freepik

Supermarkten van Mercadona en Lidl steeds populairder in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wie in Spanje naar een supermarkt wil heeft tegenwoordig keuze genoeg. Van de grote en kleine Carrefour winkels naar de Día supermarkten of de Aldi, Lidl, Eroski, Alcampo, Simply, Spar en natuurlijk Mercadona. Het is de Spaanse supermarktketen Mercadona weer gelukt om het marktaandeel in Spanje te vergroten naar het huidige 24,1%, een 1,2% meer dan vorig jaar tijdens het onderzoek van Kantar Worldpanel. Ondanks de stijging van de Lidl (0,2%) staat Carrefour nog steeds op een tweede plaats op de lijst.

Elk jaar onderzoekt het Kantar Worldpanel de situatie wat betreft supermarkten in Spanje en consumptie van de Spanjaarden waarbij men deze gegevens omschrijft in het “Balance de la distribución y el Gran Consumo 2017” onderzoek. Daaruit is op te maken dat de Mercadona supermarktketen opnieuw populairder is geworden en een marktaandeel heeft van 24,1% in Spanje. Negen van de tien Spanjaarden heeft het afgelopen jaar boodschappen gedaan bij een Mercadona, een enorm hoog aantal.

DOE MEE: Geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

Tegenwoordig wordt 20% van de verse producten in Spanje verkocht bij de Mercadona supermarkten. Dankzij de vernieuwingen in de winkels van de Mercadona door ze meer actueel te maken en het constant introduceren van nieuwe producten wist de Mercadona ook in 2017 weer in populariteit te stijgen. Datzelfde geldt ook voor de Lidl supermarkten die zich weliswaar nog op grote afstand bevinden van Mercadona maar wel langzaam terrein aan het winnen zijn.

Mercadona heeft dus een marktaandeel van 24,1% gevolgd door (op grote afstand) de Carrefour met een aandeel van 8,7%, de Día supermarkten met een aandeel van 8,2%, de Eroski met 5,3% en de Lidl met een aandeel van 4,3%.

Over het algemeen zijn de Spanjaarden steeds meer naar supermarkten aan het gaan waarbij dit procent steeg met 1,2% in 2017. Daarbij valt op dat er steeds minder mensen naar de grote hypermarkten (enorm grote supermarkten) gaan maar steeds meer naar de kleinere supermarkten.

Gemiddeld heeft de Spanjaard 4.190 euro uitgegeven in 2017 in supermarkten, een bedrag wat per autonome deelstaat weer verschilt. Zo is dat in Catalonië 4.599 euro, in Galicië 4.579 euro, in Baskenland 4.528 euro, in Andalusië 3.683 euro en in de Comunidad Valenciana 3.932 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.