skip to Main Content
Supermarkten van Mercadona en Lidl steeds populairder in Spanje

Supermarkten van Mercadona en Lidl steeds populairder in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wie in Spanje naar een supermarkt wil heeft tegenwoordig keuze genoeg. Van de grote en kleine Carrefour winkels naar de Día supermarkten of de Aldi, Lidl, Eroski, Alcampo, Simply, Spar en natuurlijk Mercadona. Het is de Spaanse supermarktketen Mercadona weer gelukt om het marktaandeel in Spanje te vergroten naar het huidige 24,1%, een 1,2% meer dan vorig jaar tijdens het onderzoek van Kantar Worldpanel. Ondanks de stijging van de Lidl (0,2%) staat Carrefour nog steeds op een tweede plaats op de lijst.

Elk jaar onderzoekt het Kantar Worldpanel de situatie wat betreft supermarkten in Spanje en consumptie van de Spanjaarden waarbij men deze gegevens omschrijft in het “Balance de la distribución y el Gran Consumo 2017” onderzoek. Daaruit is op te maken dat de Mercadona supermarktketen opnieuw populairder is geworden en een marktaandeel heeft van 24,1% in Spanje. Negen van de tien Spanjaarden heeft het afgelopen jaar boodschappen gedaan bij een Mercadona, een enorm hoog aantal.

DOE MEE: Geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

Tegenwoordig wordt 20% van de verse producten in Spanje verkocht bij de Mercadona supermarkten. Dankzij de vernieuwingen in de winkels van de Mercadona door ze meer actueel te maken en het constant introduceren van nieuwe producten wist de Mercadona ook in 2017 weer in populariteit te stijgen. Datzelfde geldt ook voor de Lidl supermarkten die zich weliswaar nog op grote afstand bevinden van Mercadona maar wel langzaam terrein aan het winnen zijn.

Mercadona heeft dus een marktaandeel van 24,1% gevolgd door (op grote afstand) de Carrefour met een aandeel van 8,7%, de Día supermarkten met een aandeel van 8,2%, de Eroski met 5,3% en de Lidl met een aandeel van 4,3%.

Over het algemeen zijn de Spanjaarden steeds meer naar supermarkten aan het gaan waarbij dit procent steeg met 1,2% in 2017. Daarbij valt op dat er steeds minder mensen naar de grote hypermarkten (enorm grote supermarkten) gaan maar steeds meer naar de kleinere supermarkten.

Gemiddeld heeft de Spanjaard 4.190 euro uitgegeven in 2017 in supermarkten, een bedrag wat per autonome deelstaat weer verschilt. Zo is dat in Catalonië 4.599 euro, in Galicië 4.579 euro, in Baskenland 4.528 euro, in Andalusië 3.683 euro en in de Comunidad Valenciana 3.932 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Ik vind dat Mercadona in Cataluña wel al haar artikels in het Castilaans moet zetten ! Zelf het personeel in Salou spreken Castiliaans en verstaan soms niet als je hen vraagt bevoorbeeld “blat de moro” raad nu maar eens wat het is !

  2. Mercadonna kennen we hier (La Palma) nog niet (er wordt een nieuwe gebouwd naast de Lidl). Wat we wel van de Lidl vinden is: een onbetrouwbaar assortiment (vandaag verkopen ze het nog en morgen ineens niet meer) en diverse zaken zoals groente en fruit hebben een belabberde kwaliteit. Wel lekker brood en goede uitgebreide diepvries.

    1. Dat ben ik helemaal met jou eens dat de Lidl een onbetrouwbaar assortiment heeft, en het altijd de produkten die ik zelf koop die verdwijnen, zo hadden ze ook vegetarische Bami in de koeling voor 2 euro en dat is ook weg, Ze hadden Kebab in de vriezer maar ook dat is weer weg, de Duitse gekookte worst is al een hele tijd weg maar die mis ik ook nog steeds en zo zijn er nog veel meer produkten niet meer aanwezig. Wat dat betrefd is de Mercadona stabiel met zijn produkten alhoewel er soms ook wel eens drastische veranderingen zijn, hadden ze vroeger soort van Bami in de koeling wat erg lekker was veranderen ze de Bami in Fideos tja sinds dien koop ik het niet meer. Voor de rest zoals gezegd helemaal niets te klagen over de Mercadona.

  3. Mercadona zit gewoon goed : een ruime keuze aan basisproducten en iets meer; de visafdeling is heel goed en nooit lange wachtrijen aan de kassa’s…..;doe zo voort!

  4. Ik doe ook vrijwel alle boodschappen bij de Mercadona, ze hebben gewoon goede produkten en het is nooit ongezellig schoppen aangezien je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. En ook heb je vaak persoonlijk contact met het zeer vriendelijke personeel. Dat is bij die grote hallen van bijv. de Carrefour heel anders en daar irriteer je jezelf enkel maar omdat er weer iemand tegen je aan loopt of ineens voor je gaat staan en het zicht op de produkten belemmerd. Daarnaast gaat het altijd berentraag bij de kassa en staan er enorme rijen chagrijnige mensen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken