Zes Costa Brava campings door ADAC onderscheiden als beste van Europa

Beeld: Camping Delfin Verde / Facebook
Beeld: Beeld: Camping Delfin Verde / Facebook

Zes Costa Brava campings door ADAC onderscheiden als beste van Europa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Het is natuurlijk al veel langer bekend bij de kampeerders dat de Costa Brava net zoals de Costa Dorada wellicht de beste camping svna heel Catalonië en heel Spanje hebben. En dat wordt elk jaar opnieuw bevestigd door onderscheidingen van niet alleen de Nederlandse ANWB maar ook het Duitse ADAC.

En precies de Duitse ADAC heeft zes campings in de provincie Gerona en aan de Costa Brava in de lijst geplaatst van beste van Europa. Daarmee volgt de ADAC de AnWB die al Camping Emporda in L’Estartit tot Fijnste gezinscamping bekroonde met de publieksprijs 2021.

LEESTIP:
ANWB Camping 2021: Camping Emporda in L’Estartit aan de Costa Brava

De ADAC doet daar nog eens schepje bovenop en geeft meer onderscheidingen voor de volgende campings: Les Medes in L’Estartit; Amphora, Aquarius, La Ballena Alegre en Las Dunas in Sant Pere Pescador en de Delfín Verde in Torroella de Montgrí.

De Associació de Càmpings de Girona geeft aan dat deze erkenning van het Duitse ADAC en het Nederlandse ANWB toonaangevend is waarmee bevestigd wordt dat de Europese kampeerders graag naar de provincie Gerona komen om van een campingvakantie te genieten.

De Vereniging van Campings van Gerona, die in 1977 opgericht werd, is de oudste van Spanje. Er zijn 75 campings bij deze vereniging aangesloten (dit is meer dan 80% van de campings in de provincie Gerona). 

Zij bieden samen meer dan 120.000 slaapplaatsen aan. Het totale aantal slaapplaatsen op campings bedraagt 135.000, waarmee de sector de eerste plaats inneemt in de sector gereguleerd toerisme in de provincie Gerona. 

Gerona is de enige provincie in Spanje waar het aantal slaapplaatsen op campings het hotelaanbod overstijgt. Het is de provincie met de meeste campings van Spanje (16% van het totaal).

De eerste camping die in Spanje opgericht werd bevindt zich eveneens in Girona: camping Costa Brava in Sant Antoni de Calonge werd in 1955 geopend en is aangesloten bij de vereniging.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.