Oude vrouw in Teruel waakt over het lijk van haar zus tot ze zelf sterft

Oude vrouw in Teruel waakt over het lijk van haar zus tot ze zelf sterft
Beeld: Teruel / Canva

Oude vrouw in Teruel waakt over het lijk van haar zus tot ze zelf sterft

TERUEL – In de provinciale hoofdstad Teruel deed de Nationale Politie een lugubere ontdekking. Men vond er in een huis de lichamen van twee oudere zussen, die er allebei onopgemerkt gestorven waren aan een natuurlijke dood.

Eerder schreven we nog over de wijdverspreide eenzaamheid onder oudere mensen in Galicië, maar ook in de rest van Spanje vergaat veel ouderen een vergelijkbaar lot. In de calle Ainsas in het stadje Teruel sloeg een buurman van negentigjarige zussen alarm, nadat hij al verschillende weken geen teken van leven van de vrouwen had gezien. Toen de politie het appartement betrad, vond ze het stoffelijk overschot van alle twee de slachtoffers.

Volgens het onderzoek ging het in beide gevallen om een natuurlijke dood. Nadat de eerste vrouw gestorven was, waakte haar zus nog geruime tijd over het lichaam, tot ook zij plots te sterven kwam. Men vond de eerste vrouw met gekruiste armen in bed, in een kamer die tot in de details net gehouden was.

Het onderzoek heeft nog niet kunnen uitwijzen wie van de zussen het eerst stierf. Daarvoor was het lichaam van zowel Leonor Ortín als van María Isabel Ortín te zeer in staat van ontbinding. Evenmin is bekend hoeveel tijd er tussen de dood van beide zat. De twee oudere vrouwen hadden nauwelijks nog contact met buren of familie, en weigerden ook alle hulp van de bevoegde sociale diensten.

Het was slechts dankzij een alerte buurman dat de twee negentigjarige vrouwen uiteindelijk werden gevonden. Hun zaak staat jammer genoeg symbool voor een veel groter probleem, dat van een toenemende vergrijzing en de daaraan gepaarde vereenzaming die in Spanje steeds grotere proporties aanneemt. Zeker nadat de pandemie daar nog een schepje bovenop deed.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.