Hanen moeten weg vanwege toeristen in Asturië

Oeps ... foto ontbreekt!

Hanen moeten weg vanwege toeristen in Asturië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – Er is op internet en in de Spaanse kranten ophef over hanen, het toerisme en het leven op het platteland. In dit geval gaat het om de autonome regio Asturië waar een geitenherder die een videoblog heeft klaagde over het feit dat een inwoner zijn hanen weg moest halen omdat de toeristen niet konden slapen.

De geitenherder Nel Cañedo plaatste op zijn Facebook profiel een video waar hij klaagde over een eigenaar van een complex waarin appartementen gehuisvest zijn voor toeristen. Het gaat over de gemeente Cangas de Onís in Asturië wat gezien kan worden als het platteland waar toeristen naartoe komen om te genieten van het ‘turismo rural’.

Maar de eigenaar van het complex met appartementen was niet blij met de hanen (gallos) van de buurman die volgens de kranten reeds om 3 uur ‘s nachts begonnen te kraaien. De klagende man is ervan overtuigd dat de buurman dat expres deed om zijn klanten lastig te vallen. Daarom klaagde hij bij de gemeente die besloot het hebben van hanen niet meer toe te staan. Officieel was dat omdat de hanen-houder geen vergunning had.

De videoblogger klaagde hierover omdat hij niet kan begrijpen dat er mensen zijn die tijdens hun vakantie naar het platteland komen om daarna te klagen over geluidsoverlast van hanen, tractoren en de geur van mest om maar iets te noemen. Die video werd in korte tijd verspreid over internet waarna de kranten en tv-journaals ook dit verhaal vertelden.

De eigenaar van het toeristencomplex zegt echter dat na de video hij met de dood bedreigd wordt, er uitwerpselen voor de deur gelegd worden, vrachtwagens de parkeerplaatsen blokkeren en dat hij zwaar beledigd wordt op internet waardoor ook zijn business achteruit is gegaan.

De eigenaar blijft erbij dat de buren om 3 uur ‘s nachts de lichten aandeden of iets dergelijks om de hanen extra vroeg te laten kraaien want dat is geen normale tijd voor een haan om de ochtend aan te kondigen.

Ga naar de inhoud