Spaanse gezondheidszorg wil gratis zonnecrème aanbieden

Spaanse gezondheidszorg wil gratis zonnecrème aanbieden
Beeld: via canva.com

Spaanse gezondheidszorg wil gratis zonnecrème aanbieden

De zomer is in aantocht, en met de stijgende temperaturen en felle zonnestralen komt ook de noodzaak om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Zonnecrème is niet langer een luxeproduct, maar een essentiële maatregel om huidkanker en andere huidaandoeningen te voorkomen. In Spanje wordt de toegang tot zonnecrème serieus genomen, en er worden stappen ondernomen om deze beschermende maatregel voor iedereen toegankelijk te maken door het gratis aan te bieden.

Het ministerie van Volksgezondheid in Spanje bestudeert de mogelijkheid om gratis zonnecrème aan te bieden op openbare plaatsen. Deze maatregel is gericht op het voorkomen van huidkanker en andere ziekten die verband houden met blootstelling aan ultraviolette straling. De minister van Volksgezondheid, Mónica García, benadrukt dat zonnecrème een farmaceutisch product is, net als elk ander, en dat het daarom essentieel is om de toegang ertoe te garanderen.

De minister heeft aangegeven dat de maatregel deze zomer niet klaar zal zijn vanwege de trage gang van zaken op ministerieel niveau, vooral als het gaat om de uitbreiding van het gemeenschappelijke dienstenportfolio. Zij benadrukt echter wel het belang van preventieve maatregelen in het Spaanse gezondheidszorgsysteem en is ervan overtuigd dat de gratis zonnecrème een realiteit kan worden.

De minister adviseert alle mensen in Spanje om deze zomer zonnebrandcrème te gebruiken wanneer ze langdurig aan fel zonlicht worden blootgesteld, in afwachting van de beslissing en uitvoering daarvan. Het is uiteindelijk een manier om je eigen gezondheid te beschermen.

De minister heeft ook voorgesteld om bedrijven te verplichten zonbescherming te bieden op werkplekken waar dit nodig is. Daarnaast wil ze informatie- en bewustmakingscampagnes starten in de openbare ruimte. Ook wil de minister het gebruik van ecologische crèmes stimuleren, die vrij zijn van schadelijke chemicaliën voor zowel de gezondheid als het milieu.

Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, vooral tijdens de warme zomermaanden. Zonnebrandcrème kan helpen om zonnebrand en huidschade te voorkomen, dus het is verstandig om dit advies op te volgen en jezelf goed te beschermen wanneer je buiten bent.

Ga naar de inhoud