Lichaam van een van de twee vermiste meisjes in zee bij Tenerife gevonden

Lichaam van een van de twee vermiste meisjes in zee bij Tenerife gevonden
Beeld: Twitter

Lichaam van een van de twee vermiste meisjes in zee bij Tenerife gevonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op 27 april verdwenen de 1-jarige Anna, de 6-jarige Olivia en hun 37-jarige vader. De politie kwam snel in actie maar het is na een intense zoektocht ter land ter zee en in de lucht pas zes weken later gelukt om een van de twee lichamen van de meisjes te vinden. Dat gebeurde op donderdag 10 juni op circa 1.000 meter diepte in de Atlantische Oceaan.

Sinds 27 april is de politie op Tenerife op zoek naar de 37-jarige Tomás Antonio Gimeno Casañas die de 1-jarige Anna Gimeno Zimmerman en 6-jarige Olivia Gimeno Zimmerman mee heeft genomen en nooit terug heeft gebracht naar hun moeder Beatriz Zimmerman. Niemand wist gedurende anderhalve maand wat er met de vader en meer nog met de meisjes was gebeurd? Waren ze ontvoerd, waren ze meegenomen naar Zuid Amerika of ergens anders of was het ergste gebeurd.

Helaas kon op donderdag bevestigd worden dat het ergste gebeurd is nadat de Guardia Civil dankzij de speciale boot met sonar ‘Ángeles Alvariño’ op 1.000 meter diepte op de bodem van de Atlantische Oceaan op een zeemijl van de haven van Güimar het levenloze lichaam heeft gevonden van de 6-jarige Olivia.

Er werden twee sporttassen gevonden die met een ketting aan het anker van de boot van de vader vastzaten. In een van de sporttassen werd uiteindelijk het lichaam gevonden van de 6-jarige Olivia terwijl men nog zoekt naar de 1-jarige Anna omdat de tweede sporttas leeg was.

Op de plaats waar de zesjarige Olivia nu gevonden is werd in de buurt ook de boot van de vader gevonden. Maar naar de vader en de eenjarige Anna wordt nog gezocht. de politie denkt dat de vader zich samen met de twee kinderen in het water heeft gegooid om samen te sterven of in ieder geval dat was het plan van de 37-jarige Tomás Antonio Gimeno Casañas.

Afgelopen dinsdag vond men op dezelfde plaats al een zuurstoffles die toebehoorde aan de vader van de meisjes en een dekbedovertrek. Ook deze zuurstoffles werd op 1.000 meter diepte gevonden. Veel eerder werd ook al een kinderzitje drijvend in zee gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.