Toyota Land Cruiser als tweedehands auto populairder dan de VW Golf in Spanje

Toyota Land Cruiser als tweedehands auto populairder dan de VW Golf in Spanje
Beeld: Toyota / web

Toyota Land Cruiser als tweedehands auto populairder dan de VW Golf in Spanje

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Toyota Land Cruiser (4×4) heeft de klassieke Volkswagen Golf overtroffen als de populairste tweedehands auto op het internet in Spanje, volgens een rapport van AutoScout24, een platform gespecialiseerd in tweedehands auto’s. Deze informatie, die de eerste vier maanden van het jaar betreft, werd vorige week gepubliceerd.

Van de tien meeste online gezochte auto’s behoren er zeven toe aan merken als Mercedes, Audi en BMW. De lijst van de meest verkochte tweedehands auto’s in Spanje wordt echter gedomineerd door meer betaalbare voertuigen van algemene merken. De Volkswagen Golf voert deze lijst aan, op de voet gevolgd door de Renault Mégane, Seat Ibiza, Ford Focus en Seat León.

Uit het rapport van AutoScout24 blijkt dat het zoeken naar elektrische voertuigen het afgelopen jaar met bijna 11% is gestegen, grotendeels gedreven door zorgen over de invoering van lage-emissiezones (ZBE) en onzekerheid over de toekomst van voertuigen met verbrandingsmotoren. Daarnaast merkt het platform op dat de situatie rond elektrische voertuigen in Spanje aanzienlijk verschilt van de perceptie, aangezien slechts bijna 4% van alle auto’s op Spaanse wegen daadwerkelijk elektrisch is.

Toyota staat niet alleen aan de top van de tweedehands auto verkopen, maar is ook de marktleider in nieuwe autoverkopen. Gedurende de eerste vijf maanden van 2023 was Toyota het merk met de meeste registraties in Spanje, met in totaal 34.124 auto’s, gevolgd door Peugeot (29.771), Seat (28.416), Kia (28.061) en Volkswagen (27.874). Renault staat op de zesde plaats met 23.656 eenheden, gevolgd door Hyundai (ook 23.656), Dacia (19.382), Citroën (18.796) en Audi, die de top 10 afsluit met 17.587 geregistreerde eenheden.

Ga naar de inhoud