Search
menu
Search

Chaos verwacht op Spaanse vliegvelden deze zomer

Chaos verwacht op Spaanse vliegvelden deze zomer
Beeld: Europa Press

Chaos verwacht op Spaanse vliegvelden deze zomer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Exceltur, een samenwerkingsverband tussen 35 grote toeristische bedrijven, waarschuwt voor een grote chaos bij de Spaanse vliegvelden deze zomer. Dat heeft niet zozeer met personeelstekort te maken zoals bij Schiphol maar meer met de paspoortcontroles van met name de grote stroom Britse reizigers.

De toeristische organisatie gaat uit van een chaos bij de paspoortcontroles waardoor lange rijen reizigers ontstaan bij de vliegvelden waar de meeste Britse reizigers zullen aankomen en vertrekken. Deze rijen zullen hoofdzakelijk te merken zijn bij de gates voor de reizigers van de niet-EU- en Schengenlanden.

Te denken valt aan de vliegvelden Málaga, Mallorca, Ibiza, Alicante-Elche, Tenerife en Gran Canaria. Exceltur geeft niet de schuld aan de Spaanse vliegveldbeheerder Aena want die gaat niet over de beveiliging en grenscontroles. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al honderden extra agenten ingezet om bij de vliegvelden te helpen met de paspoortcontroles. 

Daarbij helpen de stakingen van onder andere Ryanair en EasyJet ook niet echt mee om al het vliegverkeer en de reizigers stroom in goede banen te leiden. Verder hebben ook de Spaanse vliegvelden te maken met een personeelstekort zoals bij de handling van de koffers.

rijen
Krijgt Spanje bij de luchthavens ook te maken met een Schiphol-chaos of is dat anders?
Het lijkt erop dat ook diverse Spaanse luchthavens te maken krijgen met een Schiphol-chaos deze zomer zoals Madrid-Barajas waar lange rijen bij de paspoortcontroles staan.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud