Voor bijna één miljoen euro staat dit dorp in Catalonië te koop

Voor bijna één miljoen euro staat dit dorp in Catalonië te koop
Beeld: Idealista.es

Voor bijna één miljoen euro staat dit dorp in Catalonië te koop

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – Op de website Idealista.es staan diverse dorpen te koop en een daarvan bevindt zich in de provincie Lleida in het achterland van de autonome regio Catalonië. Voor iets minder dan één miljoen euro is het mogelijk om Camarasa te kopen en om te toveren tot een oase voor rustzoekers middenin de natuur. Het dorp was ooit eigendom van de elektriciteitsmaatschappij Fecsa en bevindt zich in het Montsec-gebergte in de buurt van de waterkrachtcentrale Camarasa.

Het dorp Camarasa (Lleida) staat voor 990.000 euro te koop en bestaat uit 1.800 vierkante meter bebouwd met zeven huizen en diverse bijgebouwen, een zwembad, tennisbaan, diverse tuinen, bosgebieden en boomgaarden. Het dorp zelf ligt in het Montsec-gebergte waardoor het een idyllische plek is om tot rust te komen. In totaal gaat het om 30 hectare.

Het dorp langs de rivier Segre ligt er nu verlaten bij en de huizen hebben een grondige opknapbeurt nodig maar het geheel kan uitstekend dienst doen als Turismo Rural of een accommodatie voor het plattelandstoerisme, iets wat door de verantwoordelijke gemeente als een positieve investering gezien wordt. 

Het geheel van woningen en bijgebouwen werd in 1920 gebouwd als huisvesting voor de werknemers en ingenieurs van de waterkrachtcentrale Camarasa die daar tot de tachtiger jaren vorige eeuw verbleven. Toen stond het dorp bekend als ‘Els Campaments’ en was het eigendom van Fecsa. 101 jaar later is de waterkrachtcentrale nog steeds in gebruik maar is dit eigendom van Endesa.

Het dorp dat nu op Idealista.es te koop staat voor 990.000 euro, heeft in 2015 ook al te koop gestaan voor 90.000 euro minder met een verkoopprijs van 900.000 euro. Bekijk de advertentie op Idealista.es waar ook meer foto’s te zien zijn.

Ga naar de inhoud