Wakker blijven voor de WK Vrouwen kwartfinale tussen Spanje en Nederland

Wakker blijven voor de WK Vrouwen kwartfinale tussen Spanje en Nederland
Beeld: via freepik

Wakker blijven voor de WK Vrouwen kwartfinale tussen Spanje en Nederland

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Spaanse vrouwenvoetbalteam neemt in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus vanaf 3:00 uur ’s ochtends (lokale tijd) het op tegen het Nederlandse team in de kwartfinales van het Wereldkampioenschap dat plaatsvindt in het Sky Stadium in Wellington. Als je dus een vrouwenvoetbalfan bent, dan zul je wakker moeten blijven.

Spanje hoopt in deze wedstrijd tegen Nederland verder geschiedenis te schrijven. Nadat ze voor de eerste keer een uitschakelronde op een WK hebben overleefd, mikken ze nu op een historische plaats in de halve finales. Met Jorge Vilda aan het roer dromen ze ervan om voor de allereerste keer een WK-finale te bereiken.

In de competitie tot nu toe heeft ‘la Roja’ in de groepsfase twee keer gewonnen: eerst tegen Costa Rica met 3-0 en daarna tegen Zambia met 5-0. Ze leden echter een 4-0 nederlaag tegen Japan, wat hen op de tweede plaats in Groep C zette.

Het Nederlandse team startte het toernooi met een 1-0 zege op Portugal, speelde 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten en behaalde een indrukwekkende 7-0 overwinning tegen Vietnam. In de achtste finales wisten ze Zuid-Afrika met 2-0 te verslaan.

In het Wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk eindigde het Nederlandse team als runner-up na een verlies in de finale tegen de Verenigde Staten. Spanje kwam tijdens het WK 2019 niet verder dan de achtste finale, terwijl in 2015 het Spaanse vrouwenelftal in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Mocht Spanje de wedstrijd tegen Nederland winnen, dan zal het vrouwenelftal op dinsdag tegen Japan of Zweden staan voor een plaats in de halve finale van het WK Vrouwen 2023.

Ga naar de inhoud