Search
menu
Search

Er komt geen toeristenbelasting in de regio Valencia

Er komt geen toeristenbelasting in de regio Valencia
Beeld: via canva.com

Er komt geen toeristenbelasting in de regio Valencia

De nieuwe regionale regering die na de verkiezingen van mei aan de macht is gekomen in de regio Valencia heeft, zoals aangegeven tijdens de verkiezingscampagne, de opkomende toeristenbelasting in de hele autonome regio afgeschaft. De ‘tasa turística’ zou eigenlijk vanaf december 2023 in werking moeten treden, maar dat gaat nu niet door.

De regionale regering heeft de toeristenbelasting in de regio Valencia afgeschaft. Deze maatregel treedt in werking op 15 november en is goed ontvangen door de toeristische sector. De belasting was al gedoemd te verdwijnen nadat de Partido Popular bij de regionale verkiezingen van afgelopen mei won. De partij had tijdens de campagne al aangekondigd dat de belasting zou worden afgeschaft.

De Valenciaanse belasting op toerisme, die in december 2023 van kracht zou zijn geworden, zou variëren van 0,50 tot 2 euro per dag voor toeristische verblijven. De belasting zou worden geheven op personen die reserveren in hotels, toeristische appartementen, toeristische woningen, campings, camperparkings, accommodaties voor plattelandstoerisme en toeristische herbergen.

De toeristenbelasting of ‘Impuesto Valenciano de Estancias Turísticas’ die de provincies Alicante, Valencia en Castellón zouden krijgen, was echter anders dan in Catalonië en de Balearen. In deze twee regio’s gaat het om een regionale toeristenbelasting die in de hele autonome regio geldt, maar in het geval van de Valencia regio ging het om een gemeentelijke toeristenbelasting die daarnaast vrijwillig was. Met andere woorden, de gemeenten mochten zelf kiezen om een toeristenbelasting in te voeren om hun gemeentekas aan te vullen en het geld te gebruiken voor verbeteringen in het toerisme, of niet.

toeristenbelasting
Regionale toeristenbelasting Valencia regio vanaf december 2023 van kracht
Vanaf december 2023 zal de regionale toeristenbelasting in de Valencia regio gelden, maar om welke bedragen gaat het, voor wie geldt dit en waar geldt deze speciale belasting voor toeristen?
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud