Search
menu
Search

Spanjaarden geven deze feestdagen meer uit aan voeding en horeca

Spanjaarden geven deze feestdagen meer uit aan voeding en horeca
Beeld: via canva.com

Spanjaarden geven deze feestdagen meer uit aan voeding en horeca

Spanjaarden zullen deze kerst 13,5% meer uitgeven aan voeding. Dit is voornamelijk te wijten aan de inflatie, maar ook aan het verlangen om van de meest karakteristieke producten van deze feestdagen te genieten. Spanje is van de onderzochte landen het land dat het meest uitgeven zal aan voeding. Het is daarmee de markt met de grootste groei in deze categorie, na Hongarije (12%) en Italië (7,8%).

De uitgaven aan horeca zullen in Europa met 14,4% groeien vergeleken met 2022. Polen, Italië en Spanje zijn de landen die deze groei leiden, met een geschatte groei van 21,6%, 18,1% en 15,5%, respectievelijk volgens het SpendingPulse rapport van Mastercard. 

Spanjaarden zullen deze kerst meer geld uitgeven aan elektronica dan vorig jaar. In Spanje is de stijging 11,5%, terwijl de gemiddelde stijging in Europa slechts 2,1% is. Spanjaarden geven daarmee meer uit aan elektronica dan inwoners van andere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk (5,6%), Nederland (2,2%) en Italië (1,3%).

Wat betreft de plaats van aankoop zullen Spanjaarden zowel in fysieke winkels als online kopen, en kiezen ze voor dit hybride model. Zo toont het rapport aan dat Europeanen 4,8% meer zullen uitgeven in fysieke winkels, met Frankrijk (7,9%), Spanje (7,5%) en Italië (6,6%) aan de top van de ranglijst.

Terwijl kleding en sieraden zich profileren als de categorieën die het meest zullen groeien deze kerst met een stijging van 4,6% en 3,6%, respectievelijk, in deze data. Het uitgeven aan kleding zal meer toenemen in Spanje (13%) en het Verenigd Koninkrijk (5,3%), terwijl de investering in sieraden een grotere groei zal ervaren in Hongarije (8%) en Nederland (6,15%).

Ga naar de inhoud