De kaart van Spanje opgebouwd uit emoji’s en stereotypen

De kaart van Spanje opgebouwd uit emoji’s en stereotypen
Beeld: Freepik & Flaticon

De kaart van Spanje opgebouwd uit emoji’s en stereotypen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is door Twitteraar Iván in kaart gebracht door middel van de bekende emoji’s die hij in de vorm van Spanje publiceerde. Emoji werd recent tot het woord van het jaar 2019 gekozen en is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Deze ideogrammen of emoticons kunnen echter ook gebruikt worden om andere dingen aan te geven zoals Iván op Twitter laat zien met zijn ‘mapa de emojis’.

De enige tekst die Iván bij zijn kaart van Spanje heeft geplaatst was ‘espero no ofender a nadie’ ofwel ‘ik hoop niemand te beledigen’. Uit de reacties op zijn Tweet is echter wat anders op te maken want veel mensen spreken van de simpele stereotypen wat betreft de regio’s in Spanje en zijn het niet bepaald eens met de maker van de kaart (die natuurlijk als grap geplaatst werd)

Per regio

Als we per regio kijken zien we het volgende: in Galicië staan koeien, in de provincie León staat een leeuw en in Castilië staan ouderen afgebeeld, in Cantabrië staat een man met snor wat de regiopremier Revilla moet voorstellen, in Baskenland en Catalonië staan Spaanse vlaggen vanwege het conflict dat deze twee regio’s hebben met Spanje.

In Huesca in Aragon staat een besneeuwde berg terwijl Teruel wit is (leeg als vergeten provincie) en langs de Costa in Valencia staat een cocktailglas en een wolk (wat volgens Iván geen wolk is maar c0c41n4?) terwijl anderen zeggen dat hij beter de paella had kunnen gebruiken of een sinaasappel.

In Valencia en op de Balearen staan ook pillen wat drugs moet voorstellen terwijl er in Castilla-La Mancha een tractor, clown en agrarische grond te zien is en in Murcia een woordenboek. In Andalusië geeft Iván de Andalusiërs weer als slapende emoji’s en met zweetdruppels rond Sevilla en Cordoba vanwege de hitte in de zomer. Op de Canarische Eilanden zijn verschillende groenten en fruit te zien.

Naast de vele reacties op Iván’s Tweet zijn er ook alternatieve kaarten opgedoken met andere emoji’s zoals die van Miguel of de kaart van Catalonië van Edu. 

https://twitter.com/delaspueblas/status/1208100187538939906

Wat is jouw mening over de kaart van Spanje uitgedrukt in emoji’s? Zou je ook zo’n kaart kunnen maken van Nederland of België?

Ga naar de inhoud