Search
menu
Search

ALDI wil in 2022 minstens 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje

ALDI wil in 2022 minstens 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje
Beeld: ALDI.es

ALDI wil in 2022 minstens 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Duitse supermarktketen ALDI heeft 2021 afgesloten met 40 nieuwe supermarkten waardoor het totaal aantal eigen winkels in Spanje eindigde op 357 supermarkten waarmee het verkoopoppervlak met 11% is gestegen het afgelopen jaar. Maar bij de ALDI zitten ze niet stil en dus wordt er alweer hard gewerkt aan de plannen voor het nieuwe jaar.

Het lijkt erop dat de ALDI bij de inwoners van Spanje steeds populairder aan het worden is. Samen met de LIDL is ook het marktaandeel van de ALDI aan het stijgen in Spanje, een land waar de Mercadona supermarktketen eenzaam alleen aan de top staat. Maar de ALDI biedt net zoals de LIDL een ander assortiment waarbij niet alleen de non-food producten populair zijn maar ook de biologische/ecologische producten.

2021 werd afgesloten met 357 ALDI supermarkten, 40 meer dan in 2020 toen er 20 nieuwe winkels bijkwamen. Ook voor 2022 staan er weer nieuwe supermarkten op het programma waarbij gesproken wordt over minstens 50 nieuwe winkels. 2022 zal ook het jaar zijn waarin de ALDI definitief op de Canarische Eilanden zal landen met 20 nieuwe supermarkten in de komende drie jaar.

Op het vasteland wil de ALDI verder groeien in onder andere de Madrid regio, Valencia regio, Catalonië en Andalusië. Verder zal dit jaar de eerste ALDI in Asturië geopend worden en moeten er ook nieuwe winkels bijkomen op de Balearen eilanden en in Galicië.

Bij de ALDI España werken inmiddels 6.000 mensen die ervoor zorgen dat een op de drie gezinnen regelmatig bij de ALDI bediend kunnen worden. Weliswaar heeft de ALDI in de supermarktwereld nog een bescheiden marktaandeel van 1,4% (LIDL heeft 6,8%, Carrefour 9,2% en Mercadona 24,8%) maar met de marktpenetratie in het afgelopen jaar bereikte de keten 33,3% van de Spaanse huishoudens. Het aantal inwoners van Spanje dat een ALDI bezoekt is de afgelopen twee jaar met 8% gestegen.

Ga naar de inhoud