Search
menu
Search

14 gewonden bij een ongeval in pretpark PortAventura aan de Costa Dorada

14 gewonden bij een ongeval in pretpark PortAventura aan de Costa Dorada
Beeld: via YouTube / screemshot

14 gewonden bij een ongeval in pretpark PortAventura aan de Costa Dorada

Slechts daags nadat het populaire pretpark PortAventura aan de Costa Dorada haar deuren heeft gepend tijdens het carnavalsseizoen, vond er een redelijk zwaar ongeval plaats. Een boom viel zondagmorgen op de kinderachtbaan Tomahawk, met 14 gewonden tot gevolg. Twee volwassenen zijn er het ergst aan toe.

Zondag 11 februari, rond 11 uur ’s ochtends, viel een boom tijdens een storm met zware windstoten tot 71 km/uur. De boom stond naast de kinderachtbaan Tomahawk in het Wilde Westen gedeelte van het park. Enkele takken raakten de karretjes met passagiers.

De Tomahawk is een houten achtbaan voor kinderen, geopend sinds 1997. De minimale lengte om erin te mogen is 1,05 meter en de maximale lengte is 1,85 meter. Het is dus echt bedoeld voor kinderen.

Volgens PortAventura was de attractie opengebleven omdat het om een rustige, kindvriendelijke rit ging. Grotere achtbanen waren wel gesloten vanwege de aanhoudende windvlagen. De boom stond naast de baan, dus PortAventura claimt dat het ongeval niets te maken had met de veiligheid of het onderhoud van de attractie.

In totaal raakten 14 mensen gewond door de vallende takken. Twee volwassenen verkeren in kritieke toestand en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Barcelona en Tarragona. Twee kinderen liepen lichte verwondingen op. De overige slachtoffers zijn ook naar lokale ziekenhuizen gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar.

De gewonden en hun families krijgen professionele hulp aangeboden om het mogelijke trauma te verwerken. Velen zullen het ongeval nooit meer vergeten. De kritieke toestand van twee slachtoffers is zeer zorgwekkend.

Ook omstanders en medewerkers van PortAventura die de gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen veel last hebben van de schokkende ervaring. Het pretpark biedt hen slachtofferhulp aan.

portaventura
PortAventura haalt bezoekersrecord met 5,5 miljoen bezoekers
De verwachting is dat PortAventura in 2024 opnieuw records zal breken. Met de seizoensverlenging en uitbreiding van attracties en entertainment moet een bezoekersaantal van 6 miljoen haalbaar zijn. Dit zou een enorme mijlpaal betekenen voor het resort.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud