Mercadona sluit online supermarkt in Madrid na toename bestellingen

Mercadona sluit online supermarkt in Madrid na toename bestellingen
Beeld: Mercadona.es

Mercadona sluit online supermarkt in Madrid na toename bestellingen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals we al eerder schreven zijn veel inwoners van Madrid aan het hamsteren geslagen uit (een ongegronde) angst dat er een schaarste komt aan producten. Dat zorgde al eerder deze week voor lange rijen wachtende klanten voor de deur en bij de kassa’s, overvolle boodschappenkarretjes en lege schappen. Ook op internet is men bij Mercadona in Madrid aan het hamsteren geslagen, zo veel dat de Spaanse supermarktketen tijdelijk de ‘tienda online’ heeft gesloten.

Angst, sociale onrust, foto’s, video’s en opmerkingen op internet hebben ervoor gezorgd dat veel mensen in Madrid en later ook op andere plaatsen in Spanje aan het hamsteren zijn geslagen. Dat zorgde ervoor dat bij veel supermarkten, met name bij de Mercadona, lege schappen te zien waren bij veel verse producten zoals vlees, vis, groente, fruit en brood maar ook toiletpapier en schoonmaakmiddelen.

Er zijn supermarkten in Madrid die in een dag tijd 145% meer hebben verkocht. Het vreemde is dat er geen schaarste is maar de snelheid waarmee gekocht wordt en de hoeveelheden die men koopt zorgen ervoor dat in korte tijd schappen leeg zijn en Mercadona geen tijd genoeg heeft om alles aan te vullen.

Nu veel mensen hebben gezien dat er lege schappen zijn heeft men op veel plaatsen besloten dan ook maar online te kopen. Ook hier is Mercadona de marktleider in Spanje wat ervoor zorgt dat ook in de logistieke centra de producten niet op tijd aangevuld kunnen worden. 

Daarom besloot men in Madrid de online supermarkt tijdelijk te sluiten, niet alleen omdat er niet genoeg producten aangeleverd kunnen worden maar ook omdat men de correcte en snelle service van het thuisbezorgen niet kan garanderen door de enorme toename.

De sociale gekte en onrust heeft er ook voor gezorgd dat ook de Carrefour maatregelen heeft moeten nemen wat betreft de online verkopen. Zo geeft de Franse keten voorrang aan ouderen die zich in quarantaine in huis bevinden en aan andere klanten die in quarantaine zijn. 

De Spaanse Día keten heeft ook een toename gemerkt in Madrid en daarbuiten en ook deze supermarktketen heeft de service uitgebreid maar nog niet gesloten.

Overigens is het hamsteren niet alleen in de Madrid regio begonnen maar zijn er in de kranten ook berichten te zien over lege schappen in Catalonië, Valencia en op de Balearen.

Ga naar de inhoud