Sociaal alarm coronavirus Madrid zorgt voor ‘hamsteren’ in supermarkten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sociaal alarm coronavirus Madrid zorgt voor ‘hamsteren’ in supermarkten
Beeld: Twitter

MADRID – Er gaat geen dag, uur of minuut voorbij of er wordt gesproken over het coronavirus. Ondanks dat er in Spanje geen sprake is van een collectieve hysterie en men relatief kalm is, zijn er zones in het land waar men zich wel zorgen begint te maken, zoals de Madrid regio en Baskenland. Gegrond of niet gegrond, er heerst bij sommige mensen angst en dat leidt tot hamsteren bij supermarkten.

LEESTIP: MAATREGELEN NOODTOESTAND SPANJE (update)

De regio Madrid is de zwaarst getroffen regio wat betreft het coronavirus met 578 besmette personen en 17 personen die overleden zijn door of met het coronavirus. Nadat eerst de ouderen opvangcentra in de regio Madrid werden gesloten uit angst voor besmetting van de grootste risicogroep, werden later ook de scholen gesloten waardoor 1,2 miljoen scholieren gedurende 15 dagen niet naar school mogen.

Naast dat die laatste beslissing zorgt voor problemen bij de ouders die moeten werken en bang zijn om hun kinderen bij de oppas opa en oma achter te laten uit angst voor besmetting, zorgen deze beslissingen door de regionale overheid in Madrid ook voor enige vorm van paniek bij sommige inwoners van de regio.

Dat was maandagavond en dinsdagochtend te merken bij diverse supermarkten in de regio Madrid. Dinsdagmorgen stonden er bij sommige supermarkten lange rijen terwijl maandagmiddag/avond er meer klanten dan gebruikelijk naar diverse supermarkten gingen om te ‘hamsteren’.

Het was en is niet ongebruikelijk om lege schappen, lege displays en overvolle winkelwagentjes te zien in diverse supermarkten in de stad en regio Madrid. Het gaat voornamelijk om melk, rijst, peulvruchten, pasta en vlees producten die gehamsterd worden.

Bronnen binnen de supermarktsector hebben bevestigd dat er maandag meer klanten zijn geregistreerd dan normaal. De sector roept op tot kalmte en raadt iedereen aan de inkopen normaal te doen want er zijn geen bevoorradingsproblemen wat betreft supermarkten en hun producten.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.