Haai van tweeënhalve meter zwemt tot aan een strand aan de Costa Dorada

Haai van tweeënhalve meter zwemt tot aan een strand aan de Costa Dorada
Beeld: (voorbeeldfoto) via 123rf

Haai van tweeënhalve meter zwemt tot aan een strand aan de Costa Dorada

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Recent hadden strandbezoekers op het Baleareneiland Menorca te maken met een haai en nu was het de beurt aan de personen die op een strand aan de Costa Dorada aanwezig waren. Het komt vaker voor dat haaien, meestal omdat ze gedesoriënteerd en ziek zijn, de Spaanse kust bereiken, maar dit keer gebeurde dat in het zuiden van de provincie Tarragona op een strand in L’Ampolla. Onderaan dit artikel zijn twee korte video’s te zien.

De verschijning van een exemplaar van de blauwe haai (Tintorera in het Spaans) op een strand in L’Ampolla zorgde voor zowel schrik als grote belangstelling. Het dier bevond zich vlak aan de kust, wat ertoe leidde dat vele strandgangers hun mobiele telefoons tevoorschijn haalden om dit bijzondere moment vast te leggen. Tegelijkertijd adviseerde de lokale politie de aanwezige personen om niet in het water te gaan. Het is overigens niet de eerste keer dat zo’n situatie zich voordoet op een strand in L’Ampolla.

Ditmaal gebeurde het incident rond kwart over één dinsdagmiddag, op het strand van Les Avellanes. De hoofdrolspeler was een blauwe haai (tintorera) die gedesoriënteerd leek, aangezien hij voor een aanzienlijke tijd aan de rand van een makkelijk toegankelijk strand verbleef.

De blauwe haai, ook wel tintorera (Prionace glauca) genoemd, is een veelvoorkomende soort in de zee van Spanje. Het dier kenmerkt zich door zijn gestroomlijnde, langwerpige lichaam, grote ogen en een kleurpatroon dat bestaat uit wit aan de buikzijde en een intens metaalblauw op de rest van het lichaam. Gemiddeld meet de blauwe haai 2,5 meter in lengte en weegt hij ongeveer 80 kilogram.

haai
Strand op Baleareneiland Menorca gesloten vanwege aanwezigheid haai
Op het Baleareneiland Menorca hebben reddingswerkers en de lokale politie een het Son Bou strand in Alaior afgezet vanwege de aanwezigheid van een 2,5 meter …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud