Torrevieja verplaatst hondenstranden om conflicten te voorkomen

Torrevieja verplaatst hondenstranden om conflicten te voorkomen
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft twee hondenstranden die sinds 2018 open waren zonder opgaaf van reden gesloten. Later vertelde de burgemeester dat deze stranden zijn gesloten om de voortdurende conflicten tussen hondeneigenaren en andere gebruikers van de stranden te voorkomen.

Het gaat om de stranden Cala del Moro en Punta Margallo die sinds de zomer van 2018 zijn geopend. Maar de gemeente heeft een ander 1.600 m2 groot strand, te weten Cala Rocío tussen Cala Ferrís en Rocío del Mar beschikbaar gesteld voor de hondeneigenaren en uiteraard de honden.

De gemeente zegt dat ze niets hebben gesloten maar dat ze de twee bestaande hondenstranden hebben verplaatst naar een ander groter strand. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is om conflicten tussen hondeneigenaren en andere strandgangers te voorkomen. Daarnaast zegt de gemeente dat ze een betere service kunnen geven bij het nieuwe hondenstrand.

De burgemeester omschrijft het nieuwe hondenstrand als een paradijs voor honden met een betere bereikbaarheid via de bus en met de eigen auto, een strand dat afgeschermd is met een hekwerk en meer plaats voor de honden en hun baasjes om te genieten van het water en het strand.

Feit is dat de twee hondenstranden Cala del Moro en Punta Margallo altijd voor problemen hebben gezorgd die zelfs voor de rechter kwamen. Het waren in feite altijd tijdelijke hondenstranden omdat veel inwoners van de gemeente er om vroegen. Maar sinds de opening zijn er veel problemen geweest tussen hondenliefhebbers en haters.

LEESTIP: Overzicht hondenstranden in Spanje

Met name de inwoners van het woningcomplex Cala del Moro bloques bij het Cala del Moro hondenstrand begonnen te klagen bij de gemeente. Deze hield echter vol dat de stranden voor de viervoeters aan alle eisen voldeden maar daar was de bewonersvereniging het niet mee eens en dus stapte men naar de rechter om te vragen dat het hondenstrand op die plaats zou verdwijnen.

Uiteindelijk heeft de rechter in Elche de gemeente in 2018 in het gelijk gesteld en was het Cala del Moro hondenstrand in de zomer van 2018 en 2019 gewoon open. Volgens de rechter was het speciale strand aangelegd voor de honden en dient dit het algemeen belang wat altijd belangrijker is dan het privé belang, in dit geval van de bewoners van een complex.

Na twee zomers met problemen heeft de gemeente uiteindelijk toch besloten om de hondenstranden te verplaatsen naar een andere minder conflictueuze locatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.