Search
menu
Search

Spanje op tweede plaats als beste land om met pensioen te gaan binnen Europa

Spanje op tweede plaats als beste land om met pensioen te gaan binnen Europa
Beeld: Freepik

Spanje op tweede plaats als beste land om met pensioen te gaan binnen Europa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er is weer een nieuwe lijst samengesteld met daarop de beste Europese landen om met pensioen te gaan. Finland voert deze lijst aan maar Spanje staat op een tweede plaats gevolgd door Slovenië op een derde en Nederland op een vierde plaats terwijl België op de 15e plaats staat.

Om deze lijst samen te stellen heeft de financieringsgroep Blacktower gekeken naar 40 landen en diverse punten vergeleken waaronder de misdaad-index, de kosten van levensonderhoud, het percentage 65-plussers, de huisprijzen en de levensverwachting.

En als alle scores bij elkaar opgeteld worden dan blijkt dat Spanje het op een na beste land van Europa is om met pensioen te gaan. Finland staat bovenaan als beste pensioen-land met een eindscore van 3,83 punten.

Spanje heeft een eindscore van 3,7 punten wat net zoveel is als de nummer drie op de lijst Slovenië maar Spanje heeft enkele betere individuele scores. Zo is de misdaad-index in Spanje 33,13, de kosten van levensonderhoud 59,09, het percentage 65-plussers 19,7%, de huisprijzen 9,59 en de levensverwachting is 83,43 jaar.

Nederland doet het ook niet slecht op deze lijst met een vierde plaats en een eindscore van 3,68 punten wat net onder de score van Spanje ligt. België daarentegen staat op een 15e plaats met een eindscore van 2,23 punten, net onder Bulgarije op de 14e plaats en boven Zweden op de 16e plaats.

Ander onderzoek

Maar het vreemde is dat Spanje op de Annual Global Retirement Index 2021 die in januari dit jaar gepresenteerd werd niet eens in de top 10 voorkomt. Spanje is in 2021 op de elfde plaats geëindigd. Hierbij gaat het echter wel om een lijst met daarop de wereldlanden en niet alleen Europa.

Ook bij de samenstelling van dit internationale rapport wordt gekeken naar diverse categorieën zoals de huisvesting, voordelen en kortingen, visas en verblijfsvergunningen, het acceptatie gedrag van de lokale bevolking (integratie), entertainment, ontwikkeling, klimaat, gezondheidszorg, overheid en politieke situatie, mogelijkheden en de kosten van het levensonderhoud.

Meer daarover is HIER te lezen.

Ga naar de inhoud