Search
menu
Search

Jongeren kunnen deze zomer bijna gratis met trein en bus reizen in Spanje

Jongeren kunnen deze zomer bijna gratis met trein en bus reizen in Spanje
Beeld: via canva.com

Jongeren kunnen deze zomer bijna gratis met trein en bus reizen in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is nu mogelijk voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar om deze zomer, van 15 juni tot 15 september, in Spanje te reizen met korting dankzij het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda. Deze kortingen zijn al beschikbaar bij de meeste treinmaatschappijen, zoals Renfe, Iryo en Ouigo, en ook bij busmaatschappijen zoals Alsa en Avanza en gelden ook voor Nederlands en Belgische jongeren als ze aan de voorwaarden voldoen.

Verschillende vervoersbedrijven hebben de afgelopen week kortingen aangekondigd die variëren tussen 50% en 90% om het voor jongeren makkelijker te maken om tijdens het zomerseizoen te reizen. Deze kortingen worden berekend op de prijs van enkele reis- of retourkaartjes die geldig zijn voor reizen tussen 15 juni en 15 september.

De voorwaarden voor alle aanbiedingen zijn gelijk: de kortingen gelden voor jongeren van 18 tot 30 jaar, geboren tussen 1993 en 2005, en die de Spaanse nationaliteit of de nationaliteit van een EU-land hebben en legaal in Spanje wonen. Dat betekent dat deze kortingen ook gelden voor Nederlandse en Belgische jongeren die geregistreerd staan en wonen in Spanje.

Jongeren die van deze maatregel willen profiteren, dienen zich te registreren via het formulier op deze Mitma-website. Daar kunnen ze bevestigen dat ze aan alle vereisten voldoen en, indien nodig, een persoonlijke en unieke code ontvangen die ze kunnen gebruiken bij de aanschaf van een Interrail-pas en de aangeboden tickets. De registratie is mogelijk sinds 1 juni en moet plaatsvinden minstens 24 uur voordat het eerste ticket wordt gekocht.

Trein: Renfe, Iryo en Ouigo

Afgelopen week heeft Renfe al tickets in de verkoop gedaan met kortingen die oplopen tot 90%. Deze korting is van toepassing op de hogesnelheidstreinen AVE en Avlo en de Alvia, Intercity en Euromed treinen, waarbij de maximale korting per ticket 30 euro bedraagt. Er is 50% korting op enkeltjes voor Avant en 90% korting voor andere diensten van Media Distancia of het Ancho Métrico-netwerk. Daarnaast geldt er een korting van 50% op de Global Flexible Interrail voor 10 dagen binnen een periode van 2 maanden, indien gekocht via Renfe. Deze afgeprijsde tickets zullen binnenkort op de Renfe-website beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn er ook tickets van de Italiaanse hogesnelheidstrein maatschappij Iryo beschikbaar met een korting van 50% op alle routes. De Franse hogesnelheidstrein aanbieder Ouigo heeft zich eveneens aangesloten bij het programma en biedt 50% korting op de ticketprijs, tot een maximum van 30 euro, geldig sinds 8 juni.

Bus: Alsa, Avanza en FlixBus

Ook busbedrijven bieden kortingen aan om het reizen tussen de autonome regio’s te bevorderen. Alsa verkoopt nu al tickets met 90% korting. Deze zijn te vinden door de optie ‘Verano Joven 2023 (18-30 años)’ in hun zoekmachine te selecteren en de door het ministerie verstrekte code in te voeren. Avanza heeft eveneens aangekondigd dat er ‘binnenkort’ een korting van 90% beschikbaar zal zijn op reizen die deze zomer via hun website worden geboekt.

Bij andere busbedrijven, zoals Interbus, Monbus of FlixBus, zijn er echter geen promoties beschikbaar voor deze speciale door de overheid gepromoveerde zomerkorting voor jongeren. Hun websites bieden niet de mogelijkheid om gebruik te maken van dit soort aanbiedingen.

interrail
Spanje financiert Europese en nieuwe Spaanse Interrail-pas met 50 tot 90 procent korting
De Spaanse regering gaat deze zomer de Europese Interrail-pas voor 50 procent financieren voor jongeren van 18 tot 30 jaar terwijl er ook een ‘Spaanse Inter …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud