10x mooiste dorpen in de buurt van Valencia

10x mooiste dorpen in de buurt van Valencia
Beeld: via canva.com

10x mooiste dorpen in de buurt van Valencia

Valencia is een populaire bestemming in Spanje voor zomervakanties en stedentrips. Naast de bruisende hoofdstad biedt de kust van Valencia prachtige opties, evenals de dorpen verder landinwaarts. Hier zijn de 10x mooiste dorpen in de buurt van Valencia, elk met hun eigen charme en bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

Valencia is een bruisende stad bekend om zijn prachtige mix van historische en moderne architectuur. Een van de meest iconische bezienswaardigheden is de Ciudad de las Artes y las Ciencias, een futuristisch complex ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Hier vind je onder andere het wetenschapsmuseum, het operagebouw en het grootste aquarium van Europa.

Daarnaast mag een bezoek aan de oude binnenstad van Valencia niet ontbreken, met zijn smalle straatjes, gezellige pleinen en imposante kathedraal. Vergeet ook niet een wandeling te maken door de Turia-tuinen, een groen park dat is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de Turia. Valencia heeft voor ieder wat wils en is een ideale bestemming voor een stedentrip vol cultuur, geschiedenis en culinaire hoogstandjes.

Maar de provincie Valencia is veel meer dan alleen de hoofdstad, zoals de onderstaande 10x mooiste dorpen in het binnenland van deze provincie. Ben jij er al geweest?

bocairent

Bocairent

Bocairent is een dorp dat je meeneemt terug in de tijd naar de middeleeuwen met zijn stenen huizen en geplaveide straten. De historische sneeuwputten zijn een interessante bezienswaardigheid die de bezoeker een inkijkje geeft in oude voedselbewaringstechnieken in het gebied. Deze unieke structuren dienden als natuurlijke koelkasten en tonen een fascinerend voorbeeld van vroegere innovatie.

chulilla

Chulilla

Chulilla is een must-see bestemming voor natuurliefhebbers. Het dorp biedt prachtige uitzichten met zijn karstlandschap en rotsformaties. Het ruïnekasteel is een icoon van Chulilla, met historisch uitzicht dat contrasteert met de natuur. De Route van de Hangende Bruggen is een spannende ervaring die je niet mag missen in Chulilla.

chelva

Chelva

Chelva is een cultureel mozaïek in Valencia. Sporen van vroegere beschavingen komen harmonieus samen met invloeden van Andalusische, Joodse en christelijke culturen die zichtbaar zijn in de diverse gebouwen. De Waterroute is een rustige wandeling langs oude irrigatiekanalen en serene landschappen, ideaal om natuur te ervaren en meer te leren over de geschiedenis.

requena

Requena

Requena is bekend om zijn wijn en cultuur. Het ligt landinwaarts en niet ver van Castilla-La Mancha, en staat bekend om zijn Romeinse geschiedenis en goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Een populaire bezienswaardigheid in Requena zijn de Cuevas de la Villa, een ondergronds netwerk dat stamt uit de Arabische tijd.

ayora

Ayora

Ayora is een verborgen juweeltje in de provincie Valencia. Het wordt gekenmerkt door het Kasteel van Ayora, een imposant monument dat het landschap domineert en een panoramisch uitzicht over de vallei biedt. Dit kasteel uit de 13e eeuw is het symbool van de stad en combineert Moorse en christelijke architectuurstijlen.

elpalmar

El Palmar

El Palmar, gelegen in het hart van het Natuurpark La Albufera ten zuiden van Valencia, staat bekend om zijn heerlijke lokale gastronomie. Hier kun je de authentieke Valenciaanse paella proeven, bereid op houtvuur met verse ingrediënten. Daarnaast zijn de traditionele boten, de albuferencs, een kenmerk van El Palmar. Met deze boten kun je rustige boottochten maken over de wateren van La Albufera en genieten van de prachtige omgeving.

Xàtiva

Xàtiva staat bekend om zijn rijke geschiedenis die door de straten en monumenten wordt weerspiegeld. Het Kasteel van Xàtiva biedt adembenemende panoramische uitzichten over de stad en de omgeving. Daarnaast heeft het kasteel een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Naast het kasteel zijn er ook andere indrukwekkende monumenten te vinden in Xàtiva, zoals de majestueuze kathedraal en de oude middeleeuwse stadsmuren.

bunol

Buñol

Buñol staat wereldwijd bekend om de La Tomatina-feesten, waar tomaten worden gegooid op de laatste woensdag van augustus. Het dorp heeft ook een rijk cultureel erfgoed en een diepe geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het Kasteel van Buñol, uit de 13e eeuw, is een van de meest iconische monumenten van het dorp. Daarnaast zijn de natuurlijke zwembaden van de Buñol-rivier perfect voor een dag ontspanning.

cofrentes

Cofrentes

Cofrentes is een charmant stadje omgeven door bergen en de rivier de Júcar. Het staat bekend om zijn thermale baden, middeleeuwse kasteel en prachtige natuurlijke landschappen. Voor reizigers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en avontuur in de natuur, is Cofrentes de ideale bestemming.

serra

Serra

Serra, gelegen in het hart van het natuurpark Sierra Calderona, is echt een plek van natuurlijke pracht. Een van de grootste trekpleisters is zeker de Mirador del Garbí, waar je een adembenemend panoramisch uitzicht over de omgeving hebt. Daarnaast ademt de geschiedenis door de oude wachttorens en het imposante Charterhouse van Portaceli. Het gebied staat ook bekend als een belangrijk centrum voor wandelpaden, wat een van de meest geliefde activiteiten in Serra is.

Ga naar de inhoud