Rubriek: Evergreen

Wat is de beste manier voor het aanbrengen van zonnecrème in Spanje?

Wat is de beste manier voor het aanbrengen van zonnecrème in Spanje?

Tijdens de warme en vaak hete zomerse dagen op het strand of bij het zwembad in Spanje is het essentieel om de juiste zonnebrandcrème te kiezen en deze op de juiste manier toe te passen om de huid effectief te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Maar wat is beter: spray, lotion, crème of een stick?

Overzicht van regels en boetes tijdens autorijden in Spanje

Overzicht van regels en boetes tijdens autorijden in Spanje

Steeds meer Nederlanders en Belgen reizen met eigen auto naar Spanje, waar natuurlijk Spaanse verkeersregels gelden. Boetes voor overtredingen kunnen hoog oplopen en moeten vaak direct betaald worden. Daarom een overzicht met belangrijke regels waar je als automobilist rekening mee moet houden deze zomer.

Klachtenformulieren in Spanje: alles wat je moet weten

Klachtenformulieren in Spanje: alles wat je moet weten

In Spanje moeten alle bedrijven gratis officiële klachtenformulieren (“hoja de reclamación”) verstrekken bij verzoek van klanten, inclusief buitenlanders. Deze door autonome regio’s gestandaardiseerde formulieren zijn altijd beschikbaar. Excuses om deze niet te geven zijn onterecht, en autoriteiten nemen klachten serieus.

De namen van de Canarische Eilanden en hun geschiedenis

De namen van de Canarische Eilanden en hun geschiedenis

De Canarische Eilanden hebben een rijke geschiedenis en elk eiland had oorspronkelijke namen, gegeven door de Guanches, die de diverse landschappen weerspiegelden. De eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro en La Graciosa heetten vroeger dus niet zo.

Wat betekent dit symbool op de achterkant van auto's in Spanje?

Wat betekent dit symbool op de achterkant van auto’s in Spanje?

Symbolen op de achterkant van auto’s hebben een breed scala aan betekenissen, van officiële markeringen tot persoonlijke expressie en culturele tradities. In dit artikel kijken we naar dat ene symbool van een mensachtig figuur met opgeheven armen. Maar wat betekent dat en waar komt het vandaan?

Typische dingen uit elke regio van Spanje

Typische dingen uit elke regio van Spanje

Spanje is een land met een grote culturele en culinaire diversiteit, waarbij elke regio zijn eigen unieke tradities en specialiteiten heeft. Van de flamenco in Andalusië tot de paella in de Valencia regio en het stierenrennen in Navarra. In dit artikel kijken we naar de 17 autonome regio’s en hun typische dingen.

Wat is dit Spaanse ringsymbool achterop auto's?

Wat is dit Spaanse ringsymbool achterop auto’s?

Misschien heb je ze al eens gezien op de achterkant van Spaanse auto’s, een ronde rood-geel gekleurde sticker die eruit ziet als een schietdoel. Maar wat is dit Spaanse ringsymbool, wat is de orosprong en waar staat dit voor. Leer de “escarapela española” kennen.

Ga naar de inhoud