Protest op enige hondenstrand van Alicante

Protest op enige in de steek gelaten hondenstrand van Alicante
Beeld: Pacma

Protest op enige hondenstrand van Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Deze zondag zal er geprotesteerd worden op het Agua Amarga hondenstrand van Alicante. Deze protestactie is bedacht door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA om het in de steek laten van het ‘playa canina’ door de gemeente te veroordelen.

Zoals we eerder al eens melden heeft de gemeente Alicante dit jaar besloten vanwege bureaucratie rompslomp geen voorzieningen te plaatsen op het Agua Amarga strand. Zo is het strandtentje (chiringuito) met alle voorzieningen en services verdwenen, zijn er geen parasols en ligbedden, zijn er geen toiletten en zijn er geen voorzieningen voor de honden.

PACMA heeft een protestactie aangekondigd voor deze zondag 11 augustus waarbij ook andere organisaties zoals ASOKA el Grande, Galgos 112, Anima Naturalis, Alicante Animal Save, Dignidad Anima, Merci My Dog en Natural Training bij aanwezig zijn.

Overigens heeft PACMA niet alleen voor het strand van Alicante gekozen om de slechte situatie van de hondenstranden aan te kaarten aangezien er voor deze dag op meerdere stranden in Spanje protestacties staan gepland. Dat gebeurt o.a. in Almería, Badajoz, Cádiz, Valencia en Gran Canaria.

De Partij voor de Dieren hoopt dat er een grote opkomst is om zo de gemeente te laten zien dat het menens is en dat er veel mensen en honden ontevreden en teleurgesteld zijn.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar is het voor het eerst dat er geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.