skip to Main Content
Protest op enige hondenstrand van Alicante
Pacma

Protest op enige hondenstrand van Alicante

ALICANTE – Deze zondag zal er geprotesteerd worden op het Agua Amarga hondenstrand van Alicante. Deze protestactie is bedacht door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA om het in de steek laten van het ‘playa canina’ door de gemeente te veroordelen.

Zoals we eerder al eens melden heeft de gemeente Alicante dit jaar besloten vanwege bureaucratie rompslomp geen voorzieningen te plaatsen op het Agua Amarga strand. Zo is het strandtentje (chiringuito) met alle voorzieningen en services verdwenen, zijn er geen parasols en ligbedden, zijn er geen toiletten en zijn er geen voorzieningen voor de honden.

PACMA heeft een protestactie aangekondigd voor deze zondag 11 augustus waarbij ook andere organisaties zoals ASOKA el Grande, Galgos 112, Anima Naturalis, Alicante Animal Save, Dignidad Anima, Merci My Dog en Natural Training bij aanwezig zijn.

Overigens heeft PACMA niet alleen voor het strand van Alicante gekozen om de slechte situatie van de hondenstranden aan te kaarten aangezien er voor deze dag op meerdere stranden in Spanje protestacties staan gepland. Dat gebeurt o.a. in Almería, Badajoz, Cádiz, Valencia en Gran Canaria.

De Partij voor de Dieren hoopt dat er een grote opkomst is om zo de gemeente te laten zien dat het menens is en dat er veel mensen en honden ontevreden en teleurgesteld zijn.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar is het voor het eerst dat er geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Anoniem zou ook met de naam Rudy RAP kunnen starten , Want wie en wat is Rudy R.
  Trouwens misschien is honden belasting iets om voorzieningen voor hondenstranden op te zetten en toegangswegen te creëren

  1. Goed idee, echter: we hebben in andere landen herhaaldelijk gezien dat deze inkomsten gewoon gebruikt werden om andere ‘putjes’ te vullen

 2. Lepe Huelva heeft nu ook een hondenstrand. Ruim 500 m voorbij het laatste huis, alleen te bereiken via een slecht onderhouden duinpad vol los zand en door door de beschermde duinen struinen om op het strand te komen want op die 500 m strand mogen geen honden komen. Verder zijn er 10 gebods- en verbodsregels, nauwelijks leesbaar op een bord op bijna 2 m hoogte aangebracht. Sommige nuttig anderen absurd want honden mogen daar wel in zee over 1000m maar personen niet. Dus de baas-bazin moet in de brandende zon blijven zitten want recreatie is verboden op dat stuk, dus geen handdoek neerleggen, geen stoeltje of parasol neerzetten maar er staat wel een vuilnisbak voor de hondenpoep. Is weer goed over nagedacht en vol trots geopend door de burgemeester en consorten.

  1. Waarom bent U ‘anoniem’? Durft U zich niet kenbaar te maken? Ik snap niet dat mensen zich online maar achter nietszeggende namen verschuilen. Jammer.

   1. Rudy, persoonlijk heb ik er geen probleem mee dat sommigen liever anoniem blijven. Dit noemt men respect voor privacy hebben.
    Nu zijn er ook veel reacties geplaatst waarbij men gewoon vergeet het veld in te vullen, ook ik heb het reeds een aantal keer voor gehad omdat ik téveel gefocust was om mijn gedacht/mening enigszins goed weer te geven.
    Nota: deze anonieme reactie is niet van mij. Iedereen een goede avond.

   1. iets te ruim gedacht ben ik bang. Heel veel Spanjaarden geven wel om dieren. Stierengevechten worden steeds minder populair en het in de steek laten van o.a. galgo honden is iets dat de jagers vaak (en ook niet altijd) doen. Dus niet iedereen over een kam scheren want dat is niet correct.

    1. Inderdaad. Ik ken vele Spaanse vrienden die zelfs hartstochtelijke dierenliefhebbers zijn
     Al ben ik ook herhaaldelijk getuige geweest van anderen die hun dieren heel slecht behandelen. Zie ik het: ik bel steeds de lokale politie!
     Nu, nét dezelfde ervaringen heb ik ook in België en Frankrijk. Het is dus aannemelijk te denken dat dit zowat overal ter wereld voorkomt. Triestig

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by