Protest op enige hondenstrand van Alicante

Protest op enige in de steek gelaten hondenstrand van Alicante
Beeld: Pacma

ALICANTE – Deze zondag zal er geprotesteerd worden op het Agua Amarga hondenstrand van Alicante. Deze protestactie is bedacht door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA om het in de steek laten van het ‘playa canina’ door de gemeente te veroordelen.

Zoals we eerder al eens melden heeft de gemeente Alicante dit jaar besloten vanwege bureaucratie rompslomp geen voorzieningen te plaatsen op het Agua Amarga strand. Zo is het strandtentje (chiringuito) met alle voorzieningen en services verdwenen, zijn er geen parasols en ligbedden, zijn er geen toiletten en zijn er geen voorzieningen voor de honden.

PACMA heeft een protestactie aangekondigd voor deze zondag 11 augustus waarbij ook andere organisaties zoals ASOKA el Grande, Galgos 112, Anima Naturalis, Alicante Animal Save, Dignidad Anima, Merci My Dog en Natural Training bij aanwezig zijn.

Overigens heeft PACMA niet alleen voor het strand van Alicante gekozen om de slechte situatie van de hondenstranden aan te kaarten aangezien er voor deze dag op meerdere stranden in Spanje protestacties staan gepland. Dat gebeurt o.a. in Almería, Badajoz, Cádiz, Valencia en Gran Canaria.

De Partij voor de Dieren hoopt dat er een grote opkomst is om zo de gemeente te laten zien dat het menens is en dat er veel mensen en honden ontevreden en teleurgesteld zijn.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar is het voor het eerst dat er geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Anoniem zou ook met de naam Rudy RAP kunnen starten , Want wie en wat is Rudy R.
Trouwens misschien is honden belasting iets om voorzieningen voor hondenstranden op te zetten en toegangswegen te creëren

Martin

Goed idee, echter: we hebben in andere landen herhaaldelijk gezien dat deze inkomsten gewoon gebruikt werden om andere ‘putjes’ te vullen

Anoniem

Lepe Huelva heeft nu ook een hondenstrand. Ruim 500 m voorbij het laatste huis, alleen te bereiken via een slecht onderhouden duinpad vol los zand en door door de beschermde duinen struinen om op het strand te komen want op die 500 m strand mogen geen honden komen. Verder zijn er 10 gebods- en verbodsregels, nauwelijks leesbaar op een bord op bijna 2 m hoogte aangebracht. Sommige nuttig anderen absurd want honden mogen daar wel in zee over 1000m maar personen niet. Dus de baas-bazin moet in de brandende zon blijven zitten want recreatie is verboden op dat stuk, dus… Lees verder »

Rudy R.

Waarom bent U ‘anoniem’? Durft U zich niet kenbaar te maken? Ik snap niet dat mensen zich online maar achter nietszeggende namen verschuilen. Jammer.

Martin

Rudy, persoonlijk heb ik er geen probleem mee dat sommigen liever anoniem blijven. Dit noemt men respect voor privacy hebben.
Nu zijn er ook veel reacties geplaatst waarbij men gewoon vergeet het veld in te vullen, ook ik heb het reeds een aantal keer voor gehad omdat ik téveel gefocust was om mijn gedacht/mening enigszins goed weer te geven.
Nota: deze anonieme reactie is niet van mij. Iedereen een goede avond.

Johanna

Spanjaarden geven geen ene moer om dieren. Zie het stierenvechten galgohonden noem maar op er is zoveel.

Jozef

Nou Anoniem, dat is dan toch goed geregeld, toch ?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.