Protest op enige hondenstrand van Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Protest op enige hondenstrand van Alicante

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Deze zondag zal er geprotesteerd worden op het Agua Amarga hondenstrand van Alicante. Deze protestactie is bedacht door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA om het in de steek laten van het ‘playa canina’ door de gemeente te veroordelen.

Zoals we eerder al eens melden heeft de gemeente Alicante dit jaar besloten vanwege bureaucratie rompslomp geen voorzieningen te plaatsen op het Agua Amarga strand. Zo is het strandtentje (chiringuito) met alle voorzieningen en services verdwenen, zijn er geen parasols en ligbedden, zijn er geen toiletten en zijn er geen voorzieningen voor de honden.

PACMA heeft een protestactie aangekondigd voor deze zondag 11 augustus waarbij ook andere organisaties zoals ASOKA el Grande, Galgos 112, Anima Naturalis, Alicante Animal Save, Dignidad Anima, Merci My Dog en Natural Training bij aanwezig zijn.

Overigens heeft PACMA niet alleen voor het strand van Alicante gekozen om de slechte situatie van de hondenstranden aan te kaarten aangezien er voor deze dag op meerdere stranden in Spanje protestacties staan gepland. Dat gebeurt o.a. in Almería, Badajoz, Cádiz, Valencia en Gran Canaria.

De Partij voor de Dieren hoopt dat er een grote opkomst is om zo de gemeente te laten zien dat het menens is en dat er veel mensen en honden ontevreden en teleurgesteld zijn.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar is het voor het eerst dat er geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Ga naar de inhoud