Murcia regio krijgt 10 campings speciaal voor campertoeristen

Murcia regio krijgt 10 campings speciaal voor campertoeristen
Beeld: Campings Girona

Murcia regio krijgt 10 campings speciaal voor campertoeristen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De regionale regering in Murcia heeft besloten 10 nieuwe campings te gaan openen waar alleen plaats moet zijn voor de toeristen die met campers en kampeerauto’s in de regio op vakantie zijn. Murcia is daarmee de eerste autonome regio die ten tijde van de corona-crisis het belang inziet van de campertoeristen want dit segment is enorm gestegen in Spanje.

In Murcia is men van plan om in de nabije toekomst tenminste 10 nieuwe campings te openen die alleen bedoeld zijn voor de vakantiegangers die met campers en kampeerauto’s de regio bezoeken. Om dat te bewerkstelligen moeten enkele regels en wetten aangepast worden zodat er een nieuwe en speciale categorie kan komen voor camper-campings (om het maar zo te noemen).

Op deze campings is het alleen mogelijk om met campers en kampeerauto’s te staan terwijl, zoals wij het begrijpen, de caravans en tenten niet toegestaan zijn. De Spaanse tekst is nogal verwarrend want ‘caravanas’ wordt gebruikt voor zowel caravans als campers in Spanje (autocaravanas, caravanas, camper y similares).

Hoe dan ook, deze 10 nieuwe campings moeten alle voorzieningen hebben die de campertoeristen nodig hebben en uiteraard moet de veiligheid, zowel wat betreft diefstal als het coronavirus voorop staan. 

De regio Murcia heeft op dit moment 18 campings met 14.700 plaatsen. Met de 10 nieuwe camper-campings komen daar dus plots 55% meer campings bij. Het is nog niet bekend waar en wanneer deze nieuwe camper-campings open zullen gaan.

Ga naar de inhoud