Vila-seca wil geen plastic flessen tegen hondenplas meer op straat zien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vila-seca wil geen plastic flessen tegen hondenplas meer op straat zien
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 1 jaar geleden.

TARRAGONA – De gemeente Vila-seca heeft de inwoners van het dorp gelegen nabij Salou aan de Costa Dorada in een brief gevraagd om de plastic flessen en karaffen op straat weg te halen. Het zijn de inwoners van het dorp die het helemaal gehad hebben met de hondenpis tegen de gevels, lantaarnpalen, prullenbakken etc. en daarom de plastic flessen geplaatst hebben zodat honden niet plassen.

Maar wat als een of twee flessen begon is uitgegroeid tot een rage waarna het goed mogelijk is om 100 meter te lopen en meer dan 50 met water gevulde flessen of karaffen tegen te komen op straat. Op sommige plaatsen is door inwoners ook zwavelstof op de grond gegooid maar, alhoewel het niet zo staat geschreven in de gemeentelijke regels, het gooien van dit en elk ander gif is niet toegestaan.

Aangezien de gemeente heeft gemerkt dat het aantal karaffen en flessen sterk is toegenomen op straat heeft men besloten om brieven te sturen naar de inwoners. Hen wordt vriendelijk maar dringend verzocht om de flessen en karaffen weg te halen. Gebeurt dat niet dan zal de gemeentelijke schoonmaakdienst ze weghalen.

Leestip: Is het plaatsen van flessen water tegen de gevels om plassende honden te weren wel zo effectief?

Maar volgens de inwoners haalt het weghalen van de flessen en karaffen water niet het probleem weg want honden plassen nog steeds overal. Het zijn vaak niet de honden die de schuld hebben maar de baasjes die het wildplassen toestaan. Daarom gaat de gemeente een campagne beginnen om de hondeneigenaren te waarschuwen voor het gevel plassen, in de hoop dat ze beter zullen opletten. Maar dat zal pas volgend jaar zijn en daar willen veel inwoners niet op wachten.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.