Spaanse ministerie van Volksgezondheid wil minder zout, vet en suiker in producten

Spaanse ministerie van Volksgezondheid wil minder zout, vet en suiker in producten
Beeld: 123rf

Spaanse ministerie van Volksgezondheid wil minder zout, vet en suiker in producten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse ministerie van de Volksgezondheid is bezig om overeenkomsten af te ronden met diverse bedrijven en andere belangstellenden om in veel producten de aanwezigheid van zout, suiker en vetten te verminderen. Dit vormt onderdeel van het Plan de Mejora de la Composición de los Alimentos waarbij producenten vriendelijk verzocht wordt mee te werken om de gezondheid van de Spaanse consumenten te verbeteren.

Het idee om zout, suiker en vetten in het eten en drinken te verminderen is niet nieuw en stamt al uit februari dit jaar. Vanwege de wisseling van de wacht binnen de Spaanse regering werd het invoeren van maatregelen echter in de koelkast gezet. Nu wil het Ministerio de Sanidad er echter weer werk van maken door afspraken te maken met producenten, leveranciers, horeca verenigingen, distributeurs van vending machines etc.

Zo worden er overeenkomsten gesloten met fabrikanten van ijs, ontbijtgranen, snacks, ingeblikte groenten, frisdranken, vlees, bereide maaltijden, industriële bakkerijen, sappen, culinaire en zoete producten, etc. Daarnaast wordt er ook gesproken met verschillende distributiegroepen, cateringketens, cateringbedrijven en de automatensector (vending).

De bedoeling is dat deze bedrijven gedurende een periode van drie jaar (2017-2020) meewerken aan de reductie met 10% van het suiker-, vet- en zoutgehalte van een serie voedingsmiddelen.

Onder die producten bevinden zich o.a. popcorn, chips en snacks in verschillende categorieën en verschillende soorten gebak, worst, koekjes en fruit nectars, brood, toast, sommige kant en klaar maaltijden, zuivel desserts en sauzen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.