Na storm Bernardo brengt Cecilia wind, regen, sneeuw en kou naar Spanje

Na storm Bernardo brengt Cecilia wind, regen, sneeuw en kou naar Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Nadat vorige week storm Amelie over grote delen van Spanje is geraasd met enorme windsnelheden, regen en sneeuwval, was het de beurt aan de storm Bernardo die met name op de Balearen eilanden te merken was. Deze wordt nu weer gevolgd door storm Cecilia en wellicht deze week ook storm Daniel.

Met temperaturen die lager zijn dan normaal voor de tijd van het jaar en hevige sneeuwval op veel plaatsen in Spanje, is ook de wind aanwezig met harde windstoten waardoor het extra koud lijkt. Die wind was vooral te merken in het noorden van het land maar praktisch niet in het zuiden, aldus de weerwebsite Tiempo.com.

Op zondag 10 november was het verkiezingsdag in Spanje maar ook een dag dat Bernardo over het land trok met alle gevolgen van dien. Veel Spanjaarden moesten door wind, regen en sneeuw naar de stemlokalen gaan. 17 provincies hadden van de Spaanse weerdienst Aemet een weeralarm gekregen vanwege de wind, regen, sneeuw en hoge golven.

Terwijl de wind nog steeds flink tekeer kan gaan in het noordwesten van Spanje zoals in de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland maar ook een groot deel van het vasteland, de Balearen en het noordoosten van de Canarische Eilanden zullen de temperaturen stijgen in het noordwesten van Spanje maar blijven deze nagenoeg gelijk in de rest van het land.

Vanwege de stijging van de temperaturen is er gevaar op sneeuwlawines in de Picos de Europa, het Cantabrische Gebergte en de Pyreneeën waar de sneeuwgrens zal gaan stijgen van de 800 naar meer dan 1.400 meter.

Volgens Tiempo.com zal dinsdagmiddag storm Cecilia de plaats van Bernardo overnemen en komt er een nieuwe koufront aan in het noordwesten van Spanje. Het gaat in het geval van Cecilia om een storm van korte duur maar de kans is groot dat deze op woensdag/donderdag gevolgd wordt door de storm Daniel.

Namen stormen

Voor het stormseizoen 2019-2020 hebben de weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk de volgende namen bedacht: Amelie, Bernardo, Cecilia, Daniel, Elsa, Fabien, Gloria, Herve, Ines, Jorge, Karine, Leon, Myriam, Norberto, Odette, Prosper, Raquel, Simon, Teresa, Valentín en Wanda. Lees meer over het namensysteem HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.