Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar meer dan 1000

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar meer dan 1000
Beeld: Freepik / aangepast

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar meer dan 1000

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was tijdens en direct na de pandemie dat het aantal te koop aangeboden hotels enorm steeg op het woningortaal Idealista.es in Spanje. Ondanks dat het nationale en internationale toerisme weer flink is gestegen en bijna de cijfers van 2019 heeft bereikt in Spanje, staan er toch nog steeds meer dan 1000 hotels te koop, een aantal dat alleen maar is blijven groeien volgens Idealista.

In november 2021 stonden er bij Idealista nog 653 hotels te koop maar dat is een jaar later in november 2022 gestegen naar meer dan 1000 hotels, een stijging van bijna 14 procent. Volgens Idealista gaat het om precies 1079 hotels die eind oktober te koop stonden op het bekende woningportaal.

Er staan in bijna alle provincies in Spanje hotels te koop. Zo is het aanbod van hotels dat verkocht wordt op de Balearen (eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) gestegen naar 91 hotels, hetzelfde aantal te koop staande hotels als in de provincie Málaga en meer dan de 71 hotels in de provincie Alicante die te koop staan. Ook de provincie Girona heeft 69 hotels te koop staan terwijl dat in de provincie Barcelona 60 hotels is.

In de provincie Las Palmas (eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa) staan 49 hotels te koop, in de provincie Granada is dat 48 hotels terwijl de provincie Madrid 47 hotels te koop heeft staan. In Asturië en Pontevedra (Galicië) gaat het om 34 hotels, in de provincie Valencia om 33 hotels, in Cáceres (Extremadura) om 29 hotels en in Santa Cruz de Tenerife (eilanden Tenerife, La Gomera, El Hierro en La Palma) 24 hotels. 

in A Coruña (Galicië) gaat het om 23 hotels, in Cádiz (Andalusië) om 22 hotels, in Córdoba (Andalusië) om 20 hotels, in Salamanca (Castilië en León) om 20 hotels, provincies Jaén en Sevilla (Andalusië) elk 19 hotels, Castellón (Valencia regio) en Tarragona (Catalonië) elk 17 hotels, Cantabrië 15 hotels, Almería (Andalusië), Murcia, Teruel (Aragón) elk 14 hotels en Cuenca (Castilla-La Mancha) 13 hotels.

Ga naar de inhoud