Butaangasflessen goedkoper geworden in Spanje

Butaangasflessen goedkoper geworden in Spanje
Beeld: Archieffoto

Butaangasflessen goedkoper geworden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zijn goedkoper geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,96% gedaald naar een kostprijs van 14,57 euro. Deze prijsdaling zal ingaan op 15 januari, de derde dinsdag van de maand. Hiermee komt een einde aan drie achtereenvolgende prijsstijgingen die sinds juli vorig jaar plaatsvonden.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

Terwijl bij veel artikelen en diensten de prijzen zijn gestegen in 2019, zijn de prijzen voor de butaangasflessen voor de eerste keer sinds juli 2018 gedaald. Flessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 15 januari 0,76 euro minder (-4,96%) waarna de kostprijs komt te staan op 14,57 euro per bombona de butano.

De prijzen van andere formaten zoals die van 11 kilo (bombona domestica propano) worden ook op 15 januari herzien terwijl die van 12 kilo (botella carretilla/automoción) reeds op 9 januari werden veranderd naar 17,75 euro en de professionele butaangasflessen (bombona industrial propano) stegen naar 60,90 euro.

Sinds juli vorig jaar stegen de prijzen continue zoals +4,93% in november 2018 toen de butaangasfles nog 15,33 euro kostte en de +4,96% in september toen de kostprijs 14,61 euro was of juli toen de prijs steeg met +4,9% naar 13,92 euro.

De prijzen voor de bombona de butano worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van maart 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol , staan de huidige prijzen vermeld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.