Search
menu
Search

Spanje heeft opnieuw het hoogste werkloosheidspercentage van de Europese Unie

Spanje heeft opnieuw het hoogste werkloosheidspercentage van de EU
Beeld: Canva

Spanje heeft opnieuw het hoogste werkloosheidspercentage van de Europese Unie

Spanje staat opnieuw op de eerste plaats binnen de EU met het werkloosheidspercentage. Weliswaar is dat een klein beetje gedaald, in november was dat percentage in Spanje volgens de laatste cijfers van het Europese Statistiekbureau Eurostat nog steeds 11,9%. Dat is meer dan de 9,4% van de nummer twee Griekenland, het drievoudige van de 3,5% in Nederland of het dubbele van 5,6% in België.

Spanje staat sinds juni 2022 als nummer een op de lijst van EU-landen met het hoogste werkloosheidspercentage. De maanden daarvoor was het een ‘strijd’ tussen Spanje en Griekenland die omstebeurt van plaats verwisselden. Het EU-gemiddelde in november 2023 was 5,9% was dus iets minder dan de helft is van de 11,9% in Spanje. In de hele EU zijn 12,9 miljoen personen werkloos.

Begin januari werd nog bekend dat de werkloosheid in Spanje was gedaald naar 2,7 miljoen werklozen, 130.197 werklozen minder dan in 2022 en het laagste aantal sinds 2007. Het afgelopen jaar sloot ook af met meer dan 21,3 miljoen werkenden, het hoogst aantal werkenden ooit in Spanje.

werkloosheid
Werkloosheid in Spanje op laagste niveau sinds 2007
2023 was in Spanje een jaar met een opvallend sterke daling van de werkloosheid tot het laagste niveau in meer dan 15 jaar. Dit kwam vooral door de sterke groei van de werkgelegenheid in de dienstverlening en het toerisme.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud