Search
menu
Search

In Spanje kun je een Tesla huren alsof het een elektrische step is

In Spanje kun je een Tesla huren alsof het een elektrische step is
Beeld: Guppy / facebook

In Spanje kun je een Tesla huren alsof het een elektrische step is

De deeleconomie zit in de lift. In Madrid experimenteerde het bedrijf guppy al met het delen van auto’s voor slechts enkele minuten of uren. Het is een tendens die in de lift zit in Spanje, waar al 3.500 dergelijke voertuigen zijn. Waait de trend ook naar andere delen van het land over? 

Beeld het je maar in. Je opent een applicatie, zoekt een voertuig bij jou in de buurt en huurt het voor een korte rit. Al sinds jaren is dat de standaardprocedure voor wie in de stad een step, fiets of motorfiets zoekt. Er is echter een minder bekend model, dat van het autodelen, dat ook in opmars is. Tot nog toe kon je het in Spanje enkel in Madrid doen. Daar was het bedrijf Car2go de eerste. Car2go heet nu Share Now. Later kwamen ook Wible, Zity en Guppy er bij.

Guppy is een start-up en wil nu ook in andere delen van het land voet aan de grond krijgen. Stichter Pablo Campos-Ansó verklaart. “We willen ook in minder grote steden actief zijn”. In 2019 begon Guppy in Gijón met 50 wagens. In tegenstelling tot andere bedrijven werkt Guppy onafhankelijk. Wible wordt daarentegen gedeeld door Repsol en Kia. Zity is dan weer van Renault España.

Guppy bestaat 100% uit Asturiaans kapitaal. De helft van de energie voor de vloot komt van zonne-energie. In totaal beschikt Guppy over 250 wagens, 40 daarvan zijn de Tesla Model 3. 

Guppy is ondertussen onder meer aanwezig in Santander, Torrelavega, Madrid, Bilbao, Oviedo en Avilés. Dankzij de verbindingen kun je een Guppy huren in één provincie en die weer afleveren in een andere. De vloot van Guppy legde in totaal al 5 miljoen kilometer af. Ze werd gebruikt door 40.000 gebruikers. 25% van die gebruikers zijn regelmatige klanten. Wie Guppy graag eens probeert, vindt hier alle informatie.

Ga naar de inhoud