Leonardo DiCaprio steunt Nederlander met zonnepanelen-project in Barcelona

Leonardo DiCaprio steunt Nederlander met zonnepanelen-project in Barcelona
Beeld: via canva.com & Solarmente

Leonardo DiCaprio steunt Nederlander met zonnepanelen-project in Barcelona

Hollywood-acteur en klimaatactivist Leonardo DiCaprio stapt als investeerder en als “het gezicht” in Solarmente, het bedrijf van de 29-jarige Nederlander Wouter Draijer in Barcelona. Spanje-correspondent Richard Hogenkamp meldt dat aan het glossy Spanje magazine ESPANJE! Ondertussen heeft Solamente ook de Spaanse pers bereikt, want het gebeurt niet elke dag dat een Hollywoodster investeert in een startup.

Volgens DiCaprio heeft Draijer een model bedacht, waardoor meer mensen ervoor zullen kiezen hun huis van zonnepanelen te voorzien. Die ontwikkeling kan DiCaprio niet snel genoeg gaan. “De urgentie van duurzaamheid vereist onmiddellijke actie”, aldus de acteur. “Ik vind het model dat Solarmente heeft bedacht een strategische stap naar een schonere toekomst”.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Wouter Draijer is enorm blij met zijn wereldberoemde investeerder. Toen hij vorige zomer op het idee kwam om de DiCaprio Foundation te benaderen, keken mensen in zijn omgeving hem met ongeloof aan. Draijer: “Ik wist ook wel dat de kans dat ik Leonardo DiCaprio als investeerder aan Solarmente zou kunnen binden, op zijn zachtst gezegd nogal klein was, maar ik wilde het toch proberen omdat ik had gekeken naar het portfolio van DiCaprio en mijn bedrijf daar goed bij aansluit. Als ondernemer moet je soms ook gewoon durven”.  

DiCaprio investeert ruim 50 miljoen in het bedrijf Solarmente, dat de Nederlander Wouter Draijer in 2020 oprichtte in Barcelona. Daarnaast verbindt DiCaprio zich er als “gezicht” aan. Hij wordt ambassadeur van Solarmente. Dat betekent dat DiCaprio waar hij dat kan, het verkoopmodel waar Solarmente mee werkt, zal noemen als de manier waarop het volgens DiCaprio moet. Dat kan zijn in speeches, DiCaprio’s documentaires of als hij met wereldleiders over klimaatverandering spreekt.

Zonnepanelen via een abonnement

DiCaprio steunt via zijn stichting projecten die het voor grotere groepen mogelijk maken zelf iets te doen tegen klimaatverandering. Bij zonnepanelen zijn voor veel mensen de hoge beginkosten een barrière. Het bedrijf van Wouter Draijer introduceerde in Spanje zonne-energie via een abonnementsmodel. Het is vergelijkbaar met het lidmaatschap van de sportschool. Daarmee vervallen de hoge kosten aan het begin. In 2023 interviewde Richard Hogenkamp Wouter voor ESPANJE! magazine. Je kunt het interview HIER lezen en bestellen.

In 2023 hebben ook wij bij SpanjeVandaag een artikel geplaatst over Solarmente waarin ze alles uitleggen over wat je moet weten over de installatie van zonnepanelen in Spanje. Lees dat artikel HIER.

zonnepanelen spanje
Alles wat je moet weten over de installatie van zonnepanelen in Spanje
Denk jij na over de installatie van zonnepanelen op jouw huis of vakantiewoning en ben je de weg kwijt (en dat is makkelijk)? Het team van experts van SolarMente geeft in dit artikel alle antwoorden op de belangrijkste vragen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud