Alweer 700 slangen gevangen op Ibiza en Formentera

Alweer 700 slangen gevangen op Ibiza en Formentera
Beeld: Wikimedia

Alweer 700 slangen gevangen op Ibiza en Formentera

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – In slechts 4 maanden tijd en nadat de slangen op de eilanden Ibiza en Formentera uit hun winterslaap zijn ontwaakt, hebben de autoriteiten alweer meer dan 700 slangen gevangen. Op Ibiza zijn er sinds maart 370 slangen gevangen, wat er 5 meer zijn dan dezelfde periode in 2018. Op Formentera werden 130 slangen gevangen wat er maar liefst 207 minder zijn dan in 2018. Daar moeten de door particulieren gevangen slangen etc bij worden opgeteld.

De Balearen eilanden Ibiza en Formentera hebben al jaren te maken met een plaag van in het wild levende slangen. Het gaat niet om giftige slangen maar wel om steeds meer slangen die op de twee ‘pitiusas’ eilanden voorkomen.

Een groot deel van de slangen is naar de eilanden gekomen via boomstronken zoals van olijfbomen die veel als decoratie gebruikt worden. De slangen die echter nu op Ibiza en Formentera gevangen worden zijn bijna allemaal op deze eilanden geboren.

Soorten slangen

De slangensoorten die het meest te vinden zijn op de eilanden zijn de ‘culebra de escalera’ ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de ‘serpiente de herradura’ ofwel hoefijzer-zweepslang, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Slangen in Spanje[/su_note]

In beide gevallen gaat het om niet giftige slangen die liever vluchten dan aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen en dan behoorlijk van zich af kunnen bijten. Het is dus beter om niet te dichtbij te komen want het gedrag kan onvoorspelbaar zijn.

Gedood of onderzoek

De slangen worden nadat ze gevangen zijn in de meeste gevallen gedood. Dit gebeurt omdat de slangen anders zijn dan op het vasteland van Spanje en eventueel het leven van die slangen en andere inheemse diersoorten in gevaar kunnen brengen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.