Mercadona begint met online verkoop in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona begint met online verkoop in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Na Valencia is Barcelona de tweede stad in Spanje waar het vanaf nu mogelijk is om online via de nieuwe in mei 2018 gelanceerde website van de Mercadona supermarkt producten te bekijken, bestellen, kopen en thuis te laten bezorgen. Dat geldt echter nog niet voor alle inwoners van de Catalaanse hoofdstad maar alleen in enkele wijken met bepaalde postcodes.

Op 21 mei 2018 begon Mercadona in de stad Valencia na jaren van voorbereidingen eindelijk met de verkoop via de online supermarkt. Daarvoor werd de website compleet vernieuwd en werd er een nieuw distributiecentrum geopend van waaruit men de boodschappen naar de consumenten brengt.

Dat gold toen alleen voor de Valenciaanse wijk met postcode 46002 maar dat groeide snel uit naar meer wijken waardoor nu praktisch de hele stad Valencia online boodschappen kan doen.

Inmiddels is Mercadona in diverse andere steden begonnen met de bouw van distributiecentra (deze worden colmena genoemd) waarbij degene in de zona Franca in Barcelona deze dinsdag geopend is. Vanaf nu kunnen inwoners van de wijken met de postcodes 08017, 08021, 08022 en 08034 (klik op de codes om Google Maps te openen) online winkelen en de artikelen thuis laten bezorgen. Het aantal wijken zal langzaam uitbreiden in en rondom Barcelona.

Webwinkel

Men dient op de website mercadona.es een postcode in te vullen waarna de inwoners van de eerder genoemde wijken in Barcelona naar de nieuwe webwinkel gestuurd worden en de rest van Barcelona (en Spanje) naar de oude webwinkel. Het is overigens mogelijk om op de website de taal Engels te kiezen (rechts onderaan) mocht het met het Spaans (español) Valenciaans (valenciano) of Catalaans (catalan) niet lukken.

Testen

Om de nieuwe webwinkel te testen kan men op mercadona.es bijvoorbeeld de postcode 08017 (in Barcelona) invullen waarna men weliswaar naar de nieuwe webwinkel omgeleid wordt maar geen boodschappen kan doen.

Op de hoofdpagina ziet men als eerste de nieuwe artikelen en bovenaan de “Categorias” link waar alle artikelen onderverdeeld staan in categorieën die aan de linkerkant verschijnen.

Smartphone app

Als men op de telefoon naar de nieuwe webwinkel gaat wordt de koper gevraagd de smartphone app te downloaden via de Google Play app store voor Android telefoons en de Apple winkel voor iPhone gebruikers.

Om de app te testen dien je weer de postcode 08017 (Barcelona) in te vullen waarna men de app kan gebruiken maar niets thuis kan laten bezorgen (tenzij je natuurlijk in de wijken woont waar dat wel mogelijk is).

Service

Het thuis laten bezorgen van de boodschappen heeft een kostprijs van 7,21 euro, dezelfde prijs die tot nu toe gehanteerd werd bij de oude/huidige webwinkel. Thuisbezorgen kan alleen vanaf 50 euro aan artikelen in het virtuele winkelwagentje. Betalen kan voorlopig alleen nog met een bankkaart en credit/debit card.

Boodschappen worden op de dag na de bestelling tussen 7 en 22 uur thuisbezorgd. Verse producten die besteld worden zullen altijd vlak voor het moment van levering bij de rest van de boodschappen gedaan worden. Datzelfde geldt ook voor de diepvries en gekoelde producten die besteld worden.

Ga naar de inhoud