Temperaturen in Murcia en Valencia regio boven de 44 graden gekomen

Temperaturen in Murcia en Valencia regio boven de 44 graden gekomen
Beeld: 123rf

Temperaturen in Murcia en Valencia regio boven de 44 graden gekomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA/MURCIA – Nadat het afgelopen weekend Andalusië, Extremadura en Castilla-La Mancha te maken hadden met extreem hoge temperaturen van maximaal 44,5 graden in Albacete op zondag, is het kwik in de autonome regio’s Murcia en Valencia regio ook tot boven de 44 gestegen op maandag.

Op zondag 11 juli werd de hoogste temperatuur van heel Spanje geregistreerd in Villarrobledo (Albacete) waar het 44,5 graden werd. Op maandag 12 juli werd de hoogste temperatuur van heel Spanje gemeten in Murcia stad met 44,1 graden gevolgd door Orihuela (Alicante) met 43,1 graden.

Het afgelopen weekend werd al voorspeld dat de temperaturen tot ver boven de 40 graden konden komen in de Valencia regio en Murcia en de Spaanse weerdienst AEMET heeft zelfs de kleurcode rood voor deze regio’s gegeven. 

Op maandag 12 juli (stand om 18.55 uur) werden de meeste hoogste temperaturen gemeten in de Murcia regio met 44,1 graden in Murcia stad gevolgd door 42,6 graden in Molina de Segura, 42,5 graden in Alhama de Murcia, 42,2 graden in Totana, 42 graden in Lorca, 41,3 graden in Fuente Alamo de Murcia, 41,2 graden in Archena en 41,1 graden in Mula.

In de provincie Alicante werd het ook erg warm warm met 43,1 graden in Orihuela, 42,3 graden in Novelda, 42,2 graden in Elche, 38,4 graden in Alcoy, 38 graden in Villena, Pinoso en Rojales en 37,8 graden in Jávea. 

In de provincie Valencia is het kwik gestegen tot 41,5 graden in Xàtiva (Valencia), 41 graden in Carcaixent, 40,9 graden in Ontinyent, 40,5 graden in Polinyà de Xúquer, 40,3 graden in Miramar en 39,4 graden in Valencia Viveros.

Meetstations AEMET
De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.