15-jarige jongen gered uit zes meter diepe put in Asturië

15-jarige jongen gered uit zes meter diepe put in Asturië
Beeld: @112Asturias / twitter

15-jarige jongen gered uit zes meter diepe put in Asturië

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De brandweer van Asturië heeft afgelopen donderdag een jongen gered uit een put van ongeveer zes meter diep in Lugones, Siero. Volgens ambulancemedewerkers had de jongen zijn pols uit de kom en moest hij worden gered uit de put. Verder had hij geen zichtbare verwondingen opgelopen.

De put bevindt zich op het José Vicente Fernández Suárez plein in het Asturiaanse dorpje Lugones, in de gemeente Siero. De lokale hulpdiensten werden gebeld door een voorbijganger om 20.42 uur met het bericht dat een jongen gehoord kon worden die om hulp vroeg vanuit de put. 

De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het medische team uit Oviedo en een team voor eerste hulp uit Siero gingen ter plaatse om de medische situatie van de jongen te kunnen vaststellen en eventuele hulp te kunnen verlenen voor het geval dit nodig was. 

Om de jongen te kunnen redden, bedacht de brandweer een systeem van touwen met takels en katrollen. Het doel van dit systeem was om bij de jongen te kunnen komen. Bij de jongen werd een spalk aangebracht bij de hand en de onderarm en daarna werd hij in een zogenoemde ‘redding driehoek’ geplaatst. Hiermee werd hij naar de oppervlakte gehesen. Dit kon gebeuren met hetzelfde systeem van touwen met takels via de katrollen. 

Uiteindelijk werd bevestigd door de brandweer dat de jongen gered was. Dit werd medegedeeld door de brandweer van het La Morgal park om ongeveer kwart voor tien ’s avonds. Het is nog niet duidelijk hoe de jongen precies in de put terechtgekomen is en hoe het op dit moment met hem gaat.

Ga naar de inhoud