skip to Main Content
Situatie slechte weer in Valencia en Murcia regio’s
Diario Informacion

Situatie slechte weer in Valencia en Murcia regio’s

VALENCIA – Terwijl volgens de Spaanse weerdienst het ergste van de storm nog moet komen in de nacht van donderdag op vrijdag, hebben veel plaatsen in de Valencia en Murcia regio’s al te maken gehad met de gevolgen van de enorme regenval. Zwaar getroffen plaatsen zijn Orihuela (Alicante), Ontinyent (Valencia) en Murcia met doden, evacuees, overstromingen en heel veel materiële schade.

Ontinyent

In de Valenciaanse gemeente Ontinyent moesten meer dan 100 inwoners geëvacueerd worden omdat het water tot aan de eerste verdieping van woningen kwam. Meer dan 30 personen moesten door de brandweer en politie uit hun benarde situatie gered worden. De Clariano rivier kon de enorme regenval van 300 liter/m2 in 24 uur tijd niet aan en het water veegde alles in haar pad weg nadat de rivier uit haar voegen barstte. 

Twee personen van 70 jaar zijn overleden toen ze vast kwamen te zitten in hun personenwagen in Caudete (Albacete) en compleet verrast werden door het wassende water.

Orihuela

De gemeente Orihuela in de provincie Alicante is tevens zwaar getroffen door de enorme regenval tijdens de DANA ook wel gota fría genoemd. Ook hier moesten 34 inwoners geëvacueerd worden via opblaasboten vanwege het snel stijgende water nadat er 250 liter/m2 regenwater geregistreerd werd in zeer korte tijd. In de SIerra de Orihuela werd iets op video vastgelegd wat men nog nooit had gezien, verschillende watervallen vanwege de grote hoeveelheid regenwater.

De N-340 weg is op bepaalde plaatsen afgesloten omdat deze compleet blank staat en er tientallen personenwagens onder water staan of dat er kleine aardverschuivingen hebben plaatsgevonden. De wegen naar Orihuela zijn ook ondergelopen en het is erg lastig om de stad te bereiken of verlaten. Ondertussen heeft men aangekondigd dat het leger naar Orihuela komt om te helpen.

Denia

Ook de gemeente Denia heeft te maken gehad met het slechte weer waar over een deel van de stad een tornado voor veel schade heeft gezorgd. Zo stortte een deel van een sportcentrum in en werden vrachtwagens op hun zij gegooid door de kracht van de wind.

De wilde zee bij Denia heeft er ook voor gezorgd dat de ferry die vastzat in de haven compleet verwoest werd en deels gezonken is.

Ook Guardamar del Segura kreeg te maken met een tornado die voor schade heeft gezorgd. In beide gevallen gaat het om kleine tornados als gevolg van het slechte weer.

Murcia

Net zoals de provincies Valencia en Alicante heeft ook de Murcia regio te maken met de gevolgen van de storm. In Molina de Segura moest een vrouw gered worden nadat zij verrast werd door het snelstromende water en zich aan een boom moest vasthouden. Maar in totaal moest men 51 personen uit benarde situaties redden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De getoonde foto en video van dat grote veld met opgehoopte auto´s deels onder water, lijkt alsof mensen direct op weg slachtoffer waren en werden overvallen door een alles verwoestende watermassa. Dat is een verkeerd beeld. Dit was een opslag van een autohandelaar die zijn voorraad zag verzuipen. Evengoed erg natuurlijk, maar gelukkig zonder slachtoffers, die vielen elders, waar mensen hun verstand niet gebruiken en toch nog trachten in deze overmacht van water door een tunnel of onder een brug door willen, waar dan binnen een paar minuten twee meter water staat, een dodelijke val dus. Een advies aan allen die hier wonen, met Gota Fria´s, blijf met de auto weg van RAMBLA´s dit zijn vluchtwegen voor overtollig water naar zee. Blijf weg van hellingen en zet de auto in haaks opliggende zijstraten. Blijf weg van tunnels en onderdoorgangen. Blijf weg van de passeo´s want ook daar komt al het water samen van de bergen met daarnaast de hoge golven van de zee.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken