Nederlanders met busje vol met wapens en munitie aangehouden bij Spaanse grens

Nederlanders met busje vol met wapens en munitie aangehouden bij Spaanse grens
Beeld: Guardia Civil

Nederlanders met busje vol met wapens en munitie aangehouden bij Spaanse grens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GIRONA – De Guardia Civil politie heeft maandag bij de grensovergang La Jonquera in de provincie Girona twee Nederlanders aangehouden die probeerden de grens te passeren met een busjes vol met oorlogswapens en munitie. Het gaat volgens de Spaanse kranten om twee mannen van 55 en 56 jaar oud. Het is niet de eerste keer dat Nederlanders bij de Spaanse grens worden aangehouden voor het meenemen van wapens en munitie.

De aanhouding van de twee Nederlandse mannen gebeurde op de AP-7 snelweg vlak voor de grensovergang La Jonquera. Het is niet helemaal duidelijk of het om een routinecontrole ging of dat de Guardia Civil op de hoogte was van het transport van oorlogswapens en munitie. Deze waren door de Nederlandse mannen in Spanje gekocht en ze probeerden daarmee Frankrijk binnen te komen.

In het busje troffen de agenten onder andere het volgende aan: twee Panzerfaust granaatwerpers, een 50-millimeter mortier, mortiermunitie, oorlogskaliber-patronen, granaten, een artillerie vizier en verschillende soorten gereedschap voor het herladen van mortier projectielen. De twee Nederlanders zijn op verdenking van illegale wapenhandel aangehouden terwijl de Guardia Civil de lading wapens en munitie in beslag heeft genomen om een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van deze wapens.

Zoals eerder vermeld is het niet de eerste keer dat de Spaanse politie Nederlanders aanhoudt die wapens over de grens wilden vervoeren. In dit geval gaat het om twee mannen maar in augustus 2019 werden een Nederlandse man en Nederlandse vrouw aangehouden voor illegaal bezit van oorlogswapens. Daaronder bevonden zich een machinegeweer dat in 1944 geproduceerd was, luchtafweergeschut, mortieren, munitie, een bajonet en een gasmasker.

In 2019 bleek het om verzamelaars van oorlogswapens te gaan. Deze wapens waren toen in Girona bij een Spaanse verzamelaar gekocht. Deze persoon bevestigde de verkoop en wist te melden dat hij nog veel meer wapens had zoals we HIER omschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.