Search
menu
Search

De winnaar van de Ferrero Rocher Kerstverlichting 2023 is La Alberca

De winnaar van de Ferrero Rocher Kerstverlichting 2023 is La Alberca
Beeld: via canva.com

De winnaar van de Ferrero Rocher Kerstverlichting 2023 is La Alberca

Elk jaar strijden steden en dorpen over de hele wereld om de meest indrukwekkende en betoverende kerstverlichting te creëren tijdens de feestdagen. In Spanje is er een bijzondere wedstrijd die wordt georganiseerd door het beroemde merk Ferrero Rocher, genaamd ‘Juntos brillamos más’ (Samen schitteren we meer). Dit jaar heeft de stad La Alberca in de provincie Salamanca de felbegeerde titel gewonnen en zal het genieten van een spectaculaire kerstverlichting verzorgd door Ferrero Rocher.

Ferrero Rocher is een wereldberoemd chocolademerk dat bekend staat om zijn heerlijke bonbons met hazelnootvulling. Elk jaar organiseert het bedrijf de kerstverlichtingswedstrijd ‘Juntos brillamos más’, waarbij steden en dorpen strijden om de kans om hun straten te laten verlichten door Ferrero Rocher. Dit jaar was La Alberca in de provincie Salamanca (Castilië en León) de gelukkige winnaar en zal het dorp genieten van een spectaculaire kerstverlichting die zeker vele bezoekers zal trekken.

De kerstverlichtingswedstrijd van Ferrero Rocher is meer dan alleen een manier om de feestdagen op te fleuren. Het is een initiatief dat gemeenschappen samenbrengt en hen de kans geeft om hun stad of dorp te laten schitteren. Elk jaar worden er tien finalisten gekozen uit alle inzendingen en het publiek kan vervolgens stemmen op hun favoriete kandidaat. Het winnende dorp ontvangt niet alleen een spectaculaire kerstverlichting, maar ook een boost voor het toerisme en de lokale economie.

La Alberca

Gelegen in de regio Castilië en León, op ongeveer 70 kilometer van de stad Salamanca, ligt het pittoreske dorpje La Alberca. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en traditionele levensstijl. Het is een van de weinige plaatsen in Spanje waar de oude gebruiken en tradities nog steeds worden gekoesterd en in ere worden gehouden. Het is dan ook geen verrassing dat dit charmante dorpje de aandacht heeft getrokken van Ferrero Rocher en de jury van de kerstverlichtingswedstrijd.

La Alberca is een van de oudste dorpen in Spanje, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het dorp heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te behouden, met smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en traditionele balkons versierd met bloemen. Het is ook bekend om zijn ambachtelijke producten, zoals houtsnijwerk, borduurwerk en aardewerk, die allemaal worden gemaakt volgens eeuwenoude technieken. Het is een plek waar je kunt genieten van de rust en schoonheid van het platteland, terwijl je ondergedompeld wordt in de rijke geschiedenis en cultuur van Spanje.

Ga naar de inhoud