Sinds Kerst vermiste hond middenin sneeuwstorm gered in bergen van Murcia

Sinds de Kerst vermiste hond middenin sneeuwstorm gered in bergen van Murcia

Sinds Kerst vermiste hond middenin sneeuwstorm gered in bergen van Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Het jaar 2020 eindige slecht voor Manolo en zijn familie toen ze tijdens een wandeling in de Sierra Espuña hun hond Rholo kwijtraakten. Maar 2021 is voor hen en de hond beter begonnen nu wandelaars de vermiste hond middenin de sneeuwstorm Filomena wisten te redden.

Op 20 december was Rholo, een Alaska-malamute, tijdens een bergwandeling in het achterland van de regio Murcia spoorloos verdwenen. Na een dagenlange zoektocht konden Manolo en zijn familie hun geliefde en trouwe viervoeter niet meer terugvinden en werd op Facebook een oproep geplaatst.

Dagen en weken gingen voorbij zonder nieuws over Rholo en niemand had de vermiste hond gezien. Via de Social Media was het nieuws van Rholo ook bij Francisco en zijn vriendin terecht gekomen en toevallig ging het tweetal samen met vier andere ervaren bergwandelaars 21 dagen na de vermissing wandelen in de Serra Espuña.

De wandelaars wilden de natuur gaan bewonderen na de enorme sneeuwval tijdens de storm Filomena. De zoektocht naar een hond was niet de hoofdreden voor de wandeling maar de wandelaars keken wel goed om zich heen of ze wellicht Rholo zouden zien en dat deden ze door tijdens het wandelen vaak de naam van de hond te roepen.

Ze verwachten eigenlijk geen antwoord tot op een bepaald moment de wandelaars een jankende hond hoorden. Maar vanwege de mist en de slechte weersomstandigheden was het moeilijk te achterhalen waar de honden geluiden vandaan kwamen. De groep wandelaars gaf echter niet op en ging verder met zoeken.

Ze verlieten de reguliere wandelpaden en met gevaar voor eigen leven ging men door de tientallen centimeters dikke sneeuwlaag tussend e rotsen wandelen. Uiteindelijk na anderhalf uur zoeken kwamen ze terecht bij een gebied dat Patio de Armas heet en daar midden in de mist stond Rholo op een moeilijk te bereiken rots op hen te wachten.

Rholo kon zelf niet wegkomen van de rots maar de wandelaars slaagden erin om bij de sterk verzwakte en vermoeide hond te komen en hem meteen te voorzien van water en eten. Uiteindelijk kregen ze de hond mee door langzaam en gecontroleerd naar beneden te lopen.

Eenmaal op een veilig stuk berg bekeken ze de foto die ze hadden gezien van Rholo maar de hond op de foto en de hond in het echt leken niet op elkaar. De hond die ze zojuist hadden gered was veel dunner dan de hond op de foto. Toch besloot de groep wandelaars Manolo te bellen om hem mede te delen dat ze een hond hadden gevonden.

Manolo en zijn familie haasten zich naar het gebied in de bergen en konden hun ogen niet geloven toen herenigd werden met hun trouwe viervoeter. Rholo is nu dankzij de bergwandelaars weer na een vermissing van drie weken thuis waar hij kan bijkomen van zijn avontuur met een ‘final feliz’ ofwel een gelukkig einde.

Ga naar de inhoud