Search
menu
Search

Eerste editie ESPANJE! magazine 2024 in de winkels

Eerste editie ESPANJE! magazine 2024 in de winkels
Beeld: via canva.com & ESPANJE!

Eerste editie ESPANJE! magazine 2024 in de winkels

De eerste editie van ESPANJE! in 2024 ligt vanaf 12 januari in de winkels en bij abonnees op de mat. Met zoals altijd een boeiende combinatie van reizen en cultuur. ESPANJE verkende bijvoorbeeld de prachtige stranden van de Costa Cálida tussen Águilas en Mazarrón, en schrijft over de fascinerende geschiedenis en legendes van deze regio. In Andalusië start de nieuwe serie over de Camino de Santiago. Ook maakte ESPANJE! een roadtrip langs de kastelen van de regio Alicante, gingen redacteuren op bezoek bij de poweroma’s van Galicië, trotseerden ze de gieren in de kloven bij Ronda en spraken ze acteur Jelle de Jong over zijn avontuur in Madrid, waar hij sinds enkele jaren woont en een bedrijf heeft opgezet. Ontdek verder waar Spanjaarden zelf graag vakantie vieren in hun eigen land, met tips voor reizen in de winter en het voorjaar, van skiën tot eilandzon en van overwinteren aan het strand tot stedentrips. Hieronder vind je een overzicht van de artikelen. Bestel jouw exemplaar hier.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Wandelen en fietsen aan de Costa Cálida 
De Costa Cálida doet haar naam eer aan. Deze warme kust is de favoriete winter- en voorjaarsbestemming voor veel Noord-Europeanen vanwege het zeer milde klimaat. Verken verlaten strandjes samen met een local en ontdek de mooiste verhalen en legendes over het verleden van deze bijzondere streek.

Roadtrip langs de kastelen van Alicante 
In de provincie Alicante zijn ruim 200 kastelen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Niet alleen de bekende toeristische kastelen zoals die van Alicante, Guadalest en Dénia, maar ook in stadjes waar nauwelijks toeristen komen. ESPANJE! bezocht ze en ontdekte in iedere stad nog een andere schat. In Villena bijvoorbeeld, waar een bouwvakker bij constructiewerkzaamheden gouden sieraden en schalen vond. In het kasteel is prachtige graffiti te zien van een gevangen kunstenaar die zijn hele reis door de Middellandse Zeegbied in zijn celmuren kraste. Een ideale roadtrip voor het voorjaar als alle fruit- en amandelbomen in bloei staan.

De leukste vakantietips van Spanjaarden
Spanjaarden wonen in een van de populairste vakantielanden ter wereld. Maar hoe brengen ze eigenlijk zelf hun vakanties door? Het antwoord op die vraag is – en dat begrijpen we heel goed –  vooral in eigen land. De stranden, eindeloze variatie aan landschappen en steden en de segunda vivienda maken dat ze de grens niet over willen en hoeven. In de winter is de skipiste vaak om de hoek en gaan ze niet een weekje maar een weekendje of een dag skiën. In het voorjaar en najaar plannen ze stedentrips en in de zomer zoeken ze de koelte van de bergen en de kust op. Waar moet je volgens de Spanjaarden zijn voor een topvakantie?

De Camino voor liefhebbers van mooi weer
De meeste mensen die de Camino de Santiago lopen, kiezen voor de noordelijke routes, die starten in de Pyreneeën. Maar er zijn veel meer wegen naar Santiago. Huib Afman loopt ze allemaal en trok in twee maanden te voet van Almería in het zuidoosten naar A Coruña in het noordwesten. In totaal 1442 kilometer. In dit eerste deel van een nieuw vierluik de Camino Mozárabe, dwars door Andalusië naar Mérida in Extremadura. De ideale mooi-weer-camino in het voorjaar als alles in bloei staat.

Acteur Jelle de Jong over zijn avontuur in Madrid
Er zijn duizenden Nederlandse ondernemers in Spanje. Wie zijn ze en wat doen ze? Waarom kiezen ze juist voor Spanje? Een van hen is acteur Jelle de Jong, bekend van o.a. Dokter Deen. Hij sloeg een compleet nieuwe weg in met zijn immersive theater Madrid Artes Digitales. In minder dan twee jaar werd het een grote hit. In deze editie vertelt hij hoe hij aan zijn avontuur begon en hoe het leven in Madrid hem bevalt.

Ideale voorjaarsbestemming: Rondje rond Ronda 
Het vroege voorjaar is hét moment om Ronda en de Sierra de Grazalema te bezoeken. Er is in alle windrichtingen wel iets te ontdekken: witte dorpjes, ruige gebergten en diepe kloven, zuidelijke delicatessen en onverwachte ontmoetingen met kunstenaars. Een ideale bestemming voor wandelaars! Met de tips van ESPANJE! wordt het nog leuker!

Grelos: Superfood van Galicische superoma’s
Waarom zijn de Gallegos toch zo lyrisch over hun wintergroente grelos, wat we in het Nederlands raapstelen of rapengroen noemen? Aafke Jochems toerde door Galicië om het uit te zoeken. Zo ontdekte ze de kracht van de Galicische oma’s achter deze heerlijke en gezonde groente. Er is zelfs een route langs enorme graffitikunstwerken waarmee de geportretteerde abuelas worden geëerd die voor huis, haard, kinderen en moestuin zorgden terwijl hun mannen in Noord-Europa werkten. .

Bestel nu met ruim 30% korting

Behalve al deze heerlijke verhalen in deze editie ook weer lekkere recepten, nieuws van SpanjeVandaag, de muziekkeuze van Luna Zegers, boekentips, vastgoedadvies, leuke tips van B&B’s & mucho más. In de winkel verkrijgbaar voor € 7,95. Als je een abonnement neemt betaal je slechts € 5,39 per editie en kun je bovendien alle eerdere edities lezen in de digitale archief van ESPANJE!.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud